Skjermdump fra musikkvideoen til Solstrand barnehage, 'Vi e gjengen fra Solstrand'. Lenke til videoen finner du i artikkelen.
Skjermdump fra musikkvideoen til Solstrand barnehage, "Vi e gjengen fra Solstrand". Lenke til videoen finner du i artikkelen.

Lagde egen barnehage-hit

Nå går halve Malvik rundt og nynner på det fengende refrenget til «Vi e gjengen fra Solstrand». Når de ikke hører på den på Spotify, da.

Publisert Sist oppdatert

Da Solstrand barnehage i Malvik kommune hadde «Grønne tanker – glade barn» som tema, dukket ideen om en helt egen sang opp.

Barnehagelærer i Solstrand barnehage, Marthe Holberg Eggen, hadde fått med seg at andre barnehager hadde laget sanger, og fikk lyst å gjøre det samme. Med seg fikk hun fagarbeider Idar Andreas Sørensen, som tilfeldigvis er musikkprodusent og disponerer eget studio.

– Vi ville lage en sang der barna kunne være involvert og som tok opp vårens tema om røde og grønne tanker, sier Sørensen.

Den skulle handle om barnehageglede og vennskap, dermed satte duoen seg ned og skrev.

Stolte unger

– Vi inkluderte ungene med det samme og de plukket opp sangen kjapt da jeg spilte den til dem på kassegitar, sier Sørensen.

Dette måtte jo spilles inn med musikk og alt, tenkte Sørensen. Som sagt, så gjort. Han tok med utstyr fra studioet og lagde et ministudio for innspilling i barnehagen. Barna ble godt forberedt og alle som hadde lyst fikk komme inn og synge i mikrofonen, to og to. Etter endt innspilling, satte Sørensen det hele sammen til en hel sang.

– Det ble noen dager med jobb og noen av ungene syntes mikrofonen var litt skummel. Men neste dag hadde de lyst, og da sang de også. Det å stå foran en mikrofon og synge, er ikke bare, bare. Selv ikke for voksne. Og ungene var så stolte av seg selv etterpå og lurte på om de ble var popstjerner nå, ler Sørensen.

Her er videoen «Vi e gjengen fra Solstrand». Husk å skru opp lyden. (Advarsel; refrenget er svært smittende).

Drevet av glød og lyst

Innspillingen var en suksess. Nå hadde de lyst på mer og hva var vel da mer naturlig enn å lage en musikkvideo?

– Vi snakket om det helt i begynnelsen, men når du jobber med små barn gjelder det og ikke gape over for mye av gangen. Hele prosjektet ble drevet framover av deres glød, lyst og mestringsfølelse. Hadde ikke ungene hatt lyst, hadde det hele ebbet ut i sanden, det er sikkert.

Det var fremdeles ikke aktuelt å bruke ekstra penger på dette, så barnehagen hørte med FAU om noen av foreldrene hadde innspillingsutstyr og kunne hjelpe. De fikk napp hos en pappa og vi planla innspillingen en dag med fint vær.

– Og ungene var så utrolig flinke! skryter Sørensen.

Alle var med

Alle barnehagebarna var med og de koste seg og trengte nesten ikke støtte fra de voksne, selv om de var tilstede hele tiden. Og det (nesten) beste ved alt; det kostet ikke den kommunale barnehagen en krone.

– Dette er dugnad og frivillighet fra begynnelse til slutt. Vi har brukt tid med ungene som vi likevel gjør og vi utnyttet ressurser vi allerede besitter, sier Sørensen.

Fra ide til lansering av videoen, tok det seks måneder. Man driver jo med litt annet i barnehagen enn bare popstjerneliv.

Fullt hus og stormende jubel

– Det beste var å se hvor engasjerte ungene var i prosessen. Hadde vi presset dette fram, hadde det ikke blitt like bra, det er sikkert.

Videoen ble lansert på sommerfesten til Solstrand barnehage, og det var fullt hus og stormende jubel. I sangen hører vi budskapet om vennskap og glede, som «Grønne tanker – glade barn» handler om.

– Hadde du gjort noe som dette før?

– Nei, ikke med så små barn. Jeg har hatt skolebarn i studio, men aldri toåringer. Det er litt morsomt hvordan ting vokser etter hvert som det utvikler seg. Dette ble mye større enn planlagt. Nå går folk som ikke har direkte tilknytning til barnehagen rundt i Malvik og synger på sangen vår, og mange har den på spillelista si på Spotify.

«Vi e gjengen fra Solstrand» lever rett og slett sitt eget liv nå.

– Det har vært svært givende for oss alle. Ungene har klart dette selv med god støtte fra oss voksne, og mestringsfølelsen er sterk. De har fått være med på noe artig og samlende og at resultatet ble så bra, er bare en bonus. Det viktigste er gleden barna føler der og da mens de er midt i det, avslutter Sørensen.

Har din barnehage et prosjekt du har lyst å dele med verden? Send det til oss på epost til [email protected]

Powered by Labrador CMS