Havrekjeks med bær.

Jungelvennlige kjeks for late romjulsdager

Lage supergode kjeks selv, som er så gode at du spiser dem opp med en gang.

Publisert Sist oppdatert

De fleste er enige om at kjeks er godt.  Men mange kjeks inneholder mye palmeolje. Palmeolje er en type fett som holder seg bra over lengre tid, så kjeks med palmeolje har gjerne bedre holdbarhet enn mange andre kjeks.

Følg barnehage.no på Facebook og Twitter.

Men palmeolje er ganske usunt for kroppen, og heller ikke så bra for miljøet siden mye regnskog blir hugget for å gi plass for plantasjer som skal dyrke palmer til olje. Heldigvis er hele dette problemet ganske lett å unngå. Det er bare å lage supergode kjeks selv - kjeks som er så gode at du spiser dem opp med en gang. Da er ikke holdbarhet så viktig!

Her er en oppskrift på havrekjeks med bær som det går ganske fort å lage. Blåbær, rips eller bjørnebær fungerer bra. Disse kjeksene kan du også lage med rester av havregrøten fra frokosten. 

Til ett stekebrett:

100 g havregryn

2 dl vann

40 g brunt sukker

1 klype salt

1 dl friske bær

Fremgangsmåte:

  1. Forvarm ovnen til 180 grader.
  2. Ha alt i en gryte og kok til du får en tykk grøt.
  3. Dekk et stekebrett med bakepapir og smør grøten tynt utover. Stek til det er sprøtt, det skal ta 30-40 minutter.
  4. Kjøl ned kjeksflaket på en rist, dra av papiret og klipp opp  passe store kjeks.
Powered by Labrador CMS