Kirketjernet barnehage i Porsgrunn har siste åpningsdag førstkommende fredag. Mandag er ansatte og barn på plass i helt nybygde lokaler i Vestsiden barnehage. Foto: Googlemaps
Kirketjernet barnehage i Porsgrunn har siste åpningsdag førstkommende fredag. Mandag er ansatte og barn på plass i helt nybygde lokaler i Vestsiden barnehage. Foto: Googlemaps

Nå rives byens eldste etter 44 års drift

Fredag stenger dørene for godt i den eldste kommunale barnehagen i Porsgrunn.

Publisert

Siden 1974 har det vært barnehagedrift i Kirketjernet barnehage..

Men nå er det slutt. I løpet av kort tid starter rivingen av barnehagebygningene. Både på barnehagetomta og en stor parkeringsplass i nabolaget skal det settes opp leilighetsbygg.

– Vi river bebyggelsen så raskt som mulig, slik at det ikke blir stående tomt og tiltrekker seg uvedkommende, sier daglig leder i Porsgrunn utvikling, Halvor Østerli, til Telemarksavisa.

- Stas, men blandede følelser

Overfor barnehage.no gir virksomhetsleder Anne Omnes at siste åpningsdag i barnehagen er førstkommende fredag og at barn og voksne er på plass i en nybygd småbarnsavdeling i Vestsiden barnehage på mandag.

- Det er mange som har jobbet i barnehagene her lenge og som har vært i denne prosessen over tid. For dem er det nok litt blandede følelser knyttet til det at det gamle barnehagen skal rives. Det sitter jo mye historie i veggene her, sier Anne Omnes.

- Men nå som vi ser hvor fint det nye bygget er blitt, blir det stas å få flytte inn der. Det blir et veldig fint bygg både for barn, ansatte og for foresatte, sier hun.

Ville trengt oppgradering for millioner

Den nye barnehagen ligger cirka en kilometer unna den gamle. Prosessen med å legge ned Kirketjernet har vart i flere år etter at et tilsyn om miljørettet helsevern i 2013, ifølge Porsgrunns Dagblad, avdekket et oppgraderingsbehov for flere millioner kroner.

- Kirketjernet barnehage er bygd i en annen tid da det var andre krav. Men det har fungert som barnehage fram til nå. Og i det siste har vi også hatt det veldig romslig her – det er en tre avdelings barnehage hvor det nå er to avdelinger, sier Anne Omnes til barnehage.no.

Powered by Labrador CMS