Anne Cathrine Lande, rådgiver barnehage, Nasjonalt senter for kunst og kultur i opplæringen viser fram skulpturen de tre vinnerbarnehagene mottar, sammen med ti tusen kroner.
Anne Cathrine Lande, rådgiver barnehage, Nasjonalt senter for kunst og kultur i opplæringen viser fram skulpturen de tre vinnerbarnehagene mottar, sammen med ti tusen kroner.

Disse vant Barnehageprisen for kunst og kultur

Tre verdige vinnere av Barnehageprisen for kunst og kultur i er kåret.

Publisert Sist oppdatert

Juryen hadde ingen enkel oppgave, men kom etter mye diskusjon frem til tre verdige vinnere, melder Nasjonalt senter for kunst og kultur i opplæringen.

Vinnerne av årets pris er Ringebu barnehage i Ringebu med prosjektet «Stas å syngje gåmålt», Fosslia barnehage i Stjørdal med prosjektet «Mennesket» og Svartlamon kunst- og kulturbarnehage i Trondheim med prosjektet «Det levende språket: Å skape gode språkmiljøer for ALLE barn i barnehagen».

Ringebu barnehage vant med gamle sangskatter av Kristian Åsmundstad som opprinnelig er fra Ringebu. Prosjektet munnet ut i sommerutstillingen i Ringebu prestegard sommeren 2014.

Ringebu barnehage vant også prisen i 2011.

Overrekkelsen av prisen vil foregå på nyåret i hver enkelt barnehage.

Den første Barnehageprisen for kunst og kultur ble delt ut i 2008, og har siden den gang blitt en etablert pris innenfor barnehagefeltet. Barnehageprisen for kunst og kultur skal gå til tre barnehager som hver har arbeidet godt og helhetlig med prosjekter innenfor fagområdet kunst, kultur og kreativitet.

Prisvinnerne er valgt ut av en jury sammensatt av fagfolk fra ulike deler av barnehagefeltet. Prisen er på 10 000 kroner, som skal være øremerket videre arbeid med kunst- og kulturfaglig arbeid i barnehagen. I tillegg mottar vinnerne en skulptur spesielt utformet for Den nasjonale barnehageprisen for kunst og kultur av kunstneren Harald Bodøgaard, og ett års abonnement på Kulturmagasinet Q.

Barnehage.no kommer tilbake med intervjuer fra vinnerbarnehagene når prisen deles ut.

Powered by Labrador CMS