Anne Cathrine Lande, rådgiver barnehage, Nasjonalt senter for kunst og kultur i opplæringen viser fram skulpturen de tre vinnerbarnehagene mottar, sammen med ti tusen kroner.
Anne Cathrine Lande, rådgiver barnehage, Nasjonalt senter for kunst og kultur i opplæringen viser fram skulpturen de tre vinnerbarnehagene mottar, sammen med ti tusen kroner.

Disse vant Barnehageprisen for kunst og kultur

Tre verdige vinnere av Barnehageprisen for kunst og kultur i utdanningen er kåret.

Publisert Sist oppdatert

Juryen hadde ingen enkel oppgave, men kom etter mye diskusjon frem til tre verdige vinnere, melder Nasjonalt senter for kunst og kultur i opplæringen.

Vinnerne er Betha Thorsen Kanvas-barnehage med prosjektet «Estetikk og matematikk», Bortigard barnehage med prosjektet «Malingens uttrykk» og Kirkebakken kulturbarnehage med prosjektet «Se! Kjenn!».

Vinnerne mottar 10 000 kroner til videre arbeid med kunst og kultur og en skulptur av Harald Bodøgaard. Prisen vil overrekkes på rammeplankonferansen om kunst kultur og kreativitet i Drammen 15. november 2017.

Betha Thorsen Kanvas-barnehage er ikke fremmed for priser, og fikk i fjor utdelt Forskerfrøprisen for prosjektet «Pendler i bevegelse».

Den første Barnehageprisen for kunst og kultur ble delt ut i 2008, og har siden den gang blitt en etablert pris innenfor barnehagefeltet. Barnehageprisen for kunst og kultur skal gå til tre barnehager som hver har arbeidet godt og helhetlig med prosjekter innenfor fagområdet kunst, kultur og kreativitet.

Prisvinnerne er valgt ut av en jury sammensatt av fagfolk fra ulike deler av barnehagefeltet.

Fjorårets vinnere av prisen var Fosslia barnehage i Stjørdal, Ringebu barnehage i Ringebu og Svartlamoen kunst- og kulturbarnehage i Trondheim.

Barnehage.no kommer tilbake med vinnerintervjuer etter prisutdelingen.

Følg barnehage.no på Facebook og Twitter.

Powered by Labrador CMS