Kreativ barnehage avdeling Hove har i alt 160 søkere, og er satt opp som førstevalg hos 60.
Kreativ barnehage avdeling Hove har i alt 160 søkere, og er satt opp som førstevalg hos 60.

Menighetsbarnehage topper ønskelista i Sandnes

I Sandnes gikk fristen for å søke barnehageplass ut sist uke, og nå er kommunen i gang med å legge kabalen.

Publisert Sist oppdatert

I alt er det 1515 søkere til barnehageplass i kommunen, melder Sandnesposten (krever innlogging).

Det er Ganddal bydel som har flest søkere, tett fulgt av Austrått og sentrum. Det er også en barnehage på Ganddal som har flest søkere.

Kreativ barnehage Avdeling Hove har i alt 160 søkere, og er satt opp som førstevalg for 60 av disse. Den private barnehagen, som er eid av og drives av Klippen menighet, har i dag fem avdelinger med i alt 83 barn.

– Selv om mye kan forklares med at det er mange småbarnsfamilier i nærområdet og at Ganddal er en bydel der behovet for barnehageplass er stor, er jo dette en flott beskjed å få for oss, sier daglig leder Lisbeth Aasen til lokalavisen.

Hun synes det er flott å registrere at de er ettertraktet, og mener det viser at de er en barnehage som leverer på kvalitet og kompetanse. Aasen ser heller ikke bort fra at barnehagens kristne formålsparagraf kan spille inn på at så mange har den som førstevalg.

– Vi opplever at mange foresatte er opptatt av og ønsker dette, sier hun til Sandnesposten.

Neste barnehage på lista er kommunale Sørbø barnehage i samme bydel.

Mange steder er søknadsfrist for å bli med i hovedopptaket 1. mars, men dette kan variere fra kommune til kommune og i Sandnes er datoen 1. februar.

Fagleder Mai Elin Tveit i oppvekst fagstab i Sandnes kommune sier til avisa at det er det en stor kabal som skal gå opp. Alle som har rett på barnehageplass skal får det innen slutten av mai, men noen må regne med å reise til andre bydeler.

Powered by Labrador CMS