Styrer Vegar Andersen i Kulås barnehage i Sarpsborg og kollega Janne Storebø i Arnebråtveien barnehage i Oslo jobber begge i helsefremmende barnehager. Nylig satte de ekstra fokus på tematikken.
Styrer Vegar Andersen i Kulås barnehage i Sarpsborg og kollega Janne Storebø i Arnebråtveien barnehage i Oslo jobber begge i helsefremmende barnehager. Nylig satte de ekstra fokus på tematikken.

Fortsetter satsingen på helsefremmende barnehager

Barnehagenett tar satsingen på helsefremmende barnehager et skritt videre.

Publisert Sist oppdatert

I vinter ble 12 av i alt 18 barnehager tilknyttet Barnehagenett godkjent som helsefremmende barnehager.

– Det inspirerte oss til en felles satsing for alle barnehagene, sier utviklingssjef Eva Heger i Barnehagenett/Borg barnehager/Økernly barnehagedrift.

Nylig markerte barnehagene dette med å vie en hel uke til å jobbe helsefremmende.

– Til tross for pandemi og smittevern hadde hver enkelt barnehage fokus på å synliggjøre dette, sier hun, og fortsetter:

– Barnehagene har markert helsefremmende uke på ulike måter, og alle har hatt ekstra fokus de tre hovedområdene: Fysisk aktivitet og hvile, kosthold og psykisk helse. Noen av barnehagene satte av en dag og arrangert ulike aktiviteter, mens andre brukte hele uka.

Initiativet ble lagt merke til av både kunnskapsministeren, statsforvalteren, fylkesordfører og ordførere i de enkelte kommunene - som alle sendte hilsener til barnehagene.

– Hvorfor er dette et viktig satsingsområde for dere?

– Å styrke barna med god helse og gode opplevelser ruster dem for framtiden. Med en felles satsing styrker barnehagene hverandre og engasjerte voksne deler erfaringer på hvordan de kan tilrettelegge best mulig for allsidige aktiviteter hvor barna kan bruke kroppen på ulike måter, hvordan de kan tilrettelegge for hvile, godt kosthold som gir jevn energi hele dagen, og for barnas psykiske helse. Leken er sentral og tid til god lek, vennskap og fellesskap er noe av det viktigste vi gjør. Vi vil gi barna en god start som varer hele livet, sier Heger.

Nå fortsetter satsingen.

– Helsefremmende uke er en god start for videre oppfølging. Barnehagenett har god erfaring på å dele og utveksle erfaringer. En systematisk oppfølging gjennom året bidrar til økt forståelse, økt kunnskap og engasjement til videre utvikling. Vi gleder oss til felles satsing på helsefremmende barnehager framover, sier Heger, som er stolt over å ha fått til dette midt i en pandemi.

– Det har vært bra å ha fokus på å synliggjøre helsefremmende arbeid. Vi har ikke hatt noen store utfordringer knyttet til smittevern så lenge vi har tatt hensyn til smittevernreglene i de ulike kommunene.

Heger sier det også har vært positivt å kunne konsentrere seg om noe annet enn smittevern, nå som rutinene er godt innarbeidet.

– Tilbakemeldingene fra barnehagene er at dette har vært gøy.

Powered by Labrador CMS