I høst starter 40 studenter på et fireårig deltidsstudium i regi av Dronning Mauds Minne Høgskole for barnehagelærerutdanning i Trondheim ved Høgskolesenteret i Kristiansund. Tirsdag var det offisiell åpning.

– Det er en utdanning som er etterlengtet i regionen

I går åpnet det nystartede deltidsstudiet i regi av Dronning Mauds Minne Høgskole for barnehagelærerutdanning i Trondheim ved Høgskolesenteret i Kristiansund.

Publisert

Dermed kunne 40 ferske barnehagelærerstudenter innta skolebenken, klare for fire års utdanning. 

Det var hele 157 søkere til studiet, som vil gå over fire år, skriver Tidens Krav

– Dette er en gledens dag og et viktig bidrag for å bygge Campus Kristiansund. Det vil komme 40 nye barnehagelærerstudenter hvert år, og da vil vi ha 160 studenter på dette tilbudet om fire år når de som starter nå, er ferdig utdannet, sier ordfører Kjell Neergaard.

Han trekker også fram at man i regionen har behov for flere barnehagelærere.

– Dette er en utdanning som er etterlengtet i regionen, sier Neergaard.

Også rektor Hans-Jørgen Leksen ved Dronning Mauds Minne var fornøyd med at de nå har etablert et studietilbud i Kristiansund.

Tirsdag åpnet barnehagelærerstudiet ved Høgskolen i Kristiansund. Jøran Gården (fra venstre), Hans-Jørgen Leksen og Kjell Neergaard.

– Vi fikk en henvendelse, og i fjor høst falt finansieringen på plass. Da kastet vi oss rundt slik at vi kunne starte opp ett år tidligere enn vi egentlig hadde tenkt, sier Leksen.

Han trekker fram at det var god søkning i Kristiansund.

– Vi ser også at det er behov for barnehagelærere. Det kommer nye bemanningsnormer, og vi må erstatte dem som slutter, sier Leksen.

Høgskolesenteret i Kristiansund har nå cirka 370 studenter. Av disse er 250 studenter på heltid.

– 90 prosent av dem som nå starter på barnehagelærerstudiet, er fra Møre og Romsdal der de fleste kommer fra Nordmøre og Romsdal, sier daglig leder Jøran Gården ved Høgskolesenteret i Kristiansund.

Powered by Labrador CMS