Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen på PBL sitt landsmøte på Gardermoen.
Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen på PBL sitt landsmøte på Gardermoen.

Flere får tilbud om lærerutdanning

Det er flere søkere som har fått tilbud om studieplass ved lærerutdanningene i år enn i fjor.

Publisert Sist oppdatert

I alt er det gitt studietilbud til 556 flere søkere enn i fjor. Totalt er det gitt tilbud til 10 215 søkere til lærerutdanningene.  Det er lektor- og barnehagelærerutdanningen som har størst økning.

– Det er stort behov for lærere med god kompetanse i skole og barnehage, og regjeringen satser derfor på å utdanne flere. Selv om det er flere som får tilbud, så er det fortsatt behov for å øke rekrutteringen. Det gjelder spesielt for grunnskolelærerutdanningen for 1. til 7. klasse og til lærerutdanningene i Nord-Norge, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen i en pressemelding.

På alle utdanningene er det rundt 23 000 søkere som er kvalifiserte som ikke har fått plass i første opptaksrunde. Det er rundt 3 000 flere enn i fjor. Erfaringer fra tidligere år viser at mange av de kvalifiserte søkerne som ikke har fått plass i denne omgang kan få tilbud senere.

Det er ikke for sent for de som ikke har fått plass. Opptak til ledige studieplasser er åpen for søkning.

– Jeg oppfordrer søkere som står uten studietilbud til å sjekke Samordna opptaks nettsider. Der vil det fortsatt være mulig å finne spennende studier, som for eksempel lærerutdanning. Det gjelder å være tidlig ute ettersom det er førstemann til mølla som gjelder for de ledige plassene, sier Røe Isaksen.

Følg barnehage.no på Facebook og Twitter.

Powered by Labrador CMS