Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen på PBL sitt landsmøte på Gardermoen.

Flere får tilbud om lærerutdanning

Det er flere søkere som har fått tilbud om studieplass ved lærerutdanningene i år enn i fjor.

Publisert Sist oppdatert

I alt er det gitt studietilbud til 556 flere søkere enn i fjor. Totalt er det gitt tilbud til 10 215 søkere til lærerutdanningene.  Det er lektor- og barnehagelærerutdanningen som har størst økning.

– Det er stort behov for lærere med god kompetanse i skole og barnehage, og regjeringen satser derfor på å utdanne flere. Selv om det er flere som får tilbud, så er det fortsatt behov for å øke rekrutteringen. Det gjelder spesielt for grunnskolelærerutdanningen for 1. til 7. klasse og til lærerutdanningene i Nord-Norge, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen i en pressemelding.

På alle utdanningene er det rundt 23 000 søkere som er kvalifiserte som ikke har fått plass i første opptaksrunde. Det er rundt 3 000 flere enn i fjor. Erfaringer fra tidligere år viser at mange av de kvalifiserte søkerne som ikke har fått plass i denne omgang kan få tilbud senere.

Det er ikke for sent for de som ikke har fått plass. Opptak til ledige studieplasser er åpen for søkning.

– Jeg oppfordrer søkere som står uten studietilbud til å sjekke Samordna opptaks nettsider. Der vil det fortsatt være mulig å finne spennende studier, som for eksempel lærerutdanning. Det gjelder å være tidlig ute ettersom det er førstemann til mølla som gjelder for de ledige plassene, sier Røe Isaksen.

Følg barnehage.no på Facebook og Twitter.