Øvre Slettheia barnehage i Kristiansand er en del av oppvekstsenteret. Nå har rivingen startet.
Øvre Slettheia barnehage i Kristiansand er en del av oppvekstsenteret. Nå har rivingen startet.

Barnehagen er syv år gammel. Nå har rivingen startet

36 millioner kroner kostet barnehagen, nå har rivingen startet.

Publisert Sist oppdatert

– Vi rensket først bygget for hånd, og nå maskinriver vi det. Det er en del kvadratmeter, med kjeller og førsteetasje, forklarer Øivind Knutsen til Fædrelandsvennen. 

Han er prosjektleder for BST Anlegg og Utemiljø. Firmaet har fått i oppdrag å rive barnehagen på Øvre Slettheia i Kristiansand. Et bygg på rundt 1250 kvadratmeter i to etasjer.

Den kommunale barnehagen som sto ferdig i 2012, er angrepet av fukt og råte som følge av konstruksjonsfeil og lekkasjer.

Så store er skadene at kommuneadministrasjonen i februar anbefalte å rive barnehagen og bygge ny, fremfor å renovere bygget. Det er estimert at det vil koste 42 millioner kroner å bygge ny barnehage. Tidligere i år vedtok et enstemmig kommunalutvalg å rive barnehagen. Rivingen har en kostnad på rundt 1,2 millioner kroner, ekskludert moms.

Det var det tyske firmaet Zimmerei Dwinger som leverte barnehagen – komplett som en totalentreprise. Nå er selskapet slått konkurs. Dermed skal det ikke være noe å hente i et eventuelt erstatningskrav.

78 barn og 26 ansatte lever nå en tilværelse i brakker, et lite stykke fra den gamle barnehagen. Driften i brakkene fortsetter på ubestemt tid. Om det blir bygget en ny barnehage på stedet eller ikke, det er et uavklart spørsmål.

Det er lansert et annet alternativ enn nybygg, nemlig å gjøre skolebygget knyttet til Øvre Slettheia oppvekstsenter om til barnehage, for så å flytte elevene til en annen skole som da skal bygges om og utvides.

Powered by Labrador CMS