Øvre Slettheia barnehage i Kristiansand er en del av oppvekstsenteret. Nå må kanskje bygget rives.
Øvre Slettheia barnehage i Kristiansand er en del av oppvekstsenteret. Nå må kanskje bygget rives.

Bare seks år siden barnehagen ble bygget - nå må den kanskje rives

Sopp- og fuktskader i Øvre Slettheia barnehage kan være så omfattende at barnehagen må rives. De som jobber der er bekymret for helsen til barn og ansatte.

Publisert

I september ble det kjent at barnehagebygget sannsynligvis måtte totalrenoveres. Nå skriver Fædrelandsvennen av bygget er så skadd at det kanskje må rives. 

Barnehagen i Kristiansand sto ferdig i 2012. Entrepenøren som satte opp bygget har siden da gått konkurs. 

Fuktskadene ble avdekket i mai i år. Det viste seg at det har kommet vann inn i bygget, noe som har ført til omfattende skader. 

– Vi har slitt med bygget helt fra begynnelsen; tapet falt ned, himling falt ned og dører gikk mot flisene på golvet. Det var hele tiden ting som måtte repareres, sier rektor Tormod Lien til Fædrelandsvennen (krever innlogging).

 

Planen er at de 27 ansatte og de 83 barnehagebarna skal flytte inn i midlertidige lokaler i brakker neste uke, mens barnehagen stenges for grundigere undersøkelser. 

Etter det Fædrelandsvennen erfarer er det bekymring rundt at barn og ansatte over tid har oppholdt seg i en barnehage hvor det har blitt påvist fuktskader og muggsopp, skriver avisen.

Det hevdes også at flere ansatte har blitt syke som en direkte følge av inneklimaet. Tormod Lien bekrefter at ansatte er bekymret. Kommuneoverlege  Dagfinn Haarr vil samtidig berolige dem som er bekymret. 

–  Det skulle bare mangle at folk ikke er bekymret på grunn av denne saken. Men det viser seg at det er minimale helsemessige konsekvenser som følge av fuktskadene, kanskje det ikke er helseskader i det hele tatt, mener Haarr.

Powered by Labrador CMS