Hendelsen fant sted i Trondheim i oktober.

Barrikaderte seg i barnehagen etter konfrontasjon med mann med hund

Da mannen og hunden ble nektet å gå gjennom barnehagen, tilspisset situasjonen seg og flere ansatte søkte dekning innendørs, skriver Nidaros.

Publisert Sist oppdatert

– De ansatte opplevde hendelsen som dramatisk. Mannen tok i dørhåndtaket på barnehagen og prøvde å komme inn. En annen av personalet kom løpende til, og sammen fikk de holdt igjen døra og låst. Da mannen gikk mot en annen dør, ble den også låst, sier enhetsleder for Lade barnehager, Rune Midtlyng, til Nidaros (krever innlogging).

Han forteller at han i løpet av sine 27 år i barnehage aldri har vært borti lignende, og karakteriserer hendelsen fra ettermiddagen 11. oktober som absurd. Midtlyng er også lettet over at alle barna i barnehagen, som er en avdelingsbarnehage i Trondheim med 28 barn i alderen 0-3 år, var inne under selve tildragelsen som han ellers frykter kunne ha eskalert ytterligere.

– Sint, med aggressiv språkbruk

Ifølge den ansatte som traff mannen i begynnelsen av 70-årene, skal denne ha insistert på at han skulle gå gjennom barnehagen for å komme til en port i gjerdet og videre ut i terrenget bak. Mannen hadde med seg en niåring og polarhunden sin, skriver avisa.

Den ansatte skal ha bedt mannen om å gå ut, med begrunnelse at barnehagen i åpningstiden ikke kunne brukes til gjennomgang med hund, og at porten han ønsket å gjennom var låst.

Tilbakemeldingen skal ifølge den ansatte ha ført til at mannen hisset seg opp og ble sint med aggressiv språkbruk.

Anmeldt for hensynsløs atferd

Selv gir hundeeieren Nidaros en annen versjon:

– Jeg hadde barnebarnet mitt i den ene hånden, hunden i den andre. Vi gikk gjennom uteområdet. Så kommer den kvinnelige ansatte ut og river kjeft fordi vi er inne i barnehagens område. Jeg opplevde opptrinnet som ubehagelig, det samme gjorde gutten. Vi ble tilsnakket på et vis som gjorde meg provosert. Så hevet jeg også stemmen. Jeg ba om navnet hennes, men det nektet hun å oppgi, sier mannen som erkjenner at han ønsket å komme inn i barnehagelokalene for en nærmere prat.

Mannen er anmeldt for hensynsløs atferd, men politiet har henlagt saken, og i stedet foreslått den behandlet i Konfliktrådet.

Powered by Labrador CMS