Bårliskogen barnehage sendte varsel til foreldrene og skjerpet sikkerheten i  barnehagen etter observasjoner av to menn i en varebil.
Bårliskogen barnehage sendte varsel til foreldrene og skjerpet sikkerheten i barnehagen etter observasjoner av to menn i en varebil.

Barnehage sendte varsel om «mistenkelig oppførsel fra to menn i en grå varebil»

Foresatte ble informert og politiet varslet etter at ansatte oppdaget to menn i en varebil som observerte barna.

Publisert

Tirsdag ettermiddag sendte Bårliskogen barnehage ut en melding til alle foresatte med tittelen «Viktig informasjon, observasjon av varebil ved barnehagen», skriver MittLørenskog (krever abonnement).

Styrer Anita Celin Nymark sier til avisen at barnehagen kontaktet politiet fredag, etter at de ansatte ble oppmerksomme på bilen via sosiale medier. Da iverksatte også barnehagen skjerpede sikkerhetstiltak, deriblant økt tilsyn med barn som sover ute, sikring av ansvarsområder ute og at man alltid har oppsyn med barn som leker i nærheten av gjerdet.

Tirsdag observerte ansatte at det satt to menn med samme signalement i en lignende bil og observerte barn på uteområdet. 

– Da medarbeideren gikk ut for å snakke med dem, forsvant de mistenkelig raskt, og dette videreformidlet jeg til politiet, sier Nymark til avisen. 

I samråd med barnehageledelsen i kommunen og etter dialog med politiet ble foreldrene informert.

Styreren understreker at hun ikke vet hva mennene i bilen var ute etter.

– Men dette er allerede en sak folk snakker om i nærområdet, og vi tenker det er greit at de er oppmerksomme på dette. Det er en balanse mellom ikke å skremme, men samtidig gå ut med god og riktig informasjon. Fra vår side tar vi jo dette veldig på alvor, og gjør det vi kan for å forebygge at noe skal skje med noen av barna.

Avsnittsleder for etterforskning ved Lillestrøm politistasjonsdistrikt, Per Morten Hvattum, understreker at de ikke vet noe mer om hva som faktisk har skjedd.

– Fra vår side er det forståelig at barnehagen går ut med det man vet. Man melder jo fra både for å informere og fordi man er bekymret. I dette tilfellet er det ikke så mye konkret å gå på, og jeg tenker at det ikke skader å være litt ekstra oppmerksom. Samtidig må man være litt bevisst på at det meste slukes rått i sosiale medier og at ting fort kan bli misforstått. Det er en balanse her, sier Hvattum til avisen. 

Powered by Labrador CMS