– Selv om dette er et prestisjefylt mesterskap preget av tidvis sterkt konkurranseinstinkt, er dette mesterskapet hvor det er lov å være best uten ball, sier Jostein Wahl i Begeistringsutvalget til Faaberg Fotball.

Barnehage-NM 2019: 12 barnehager kjempet om den gjeve tittelen

Forrige helg gikk årets uoffisielle Barnehage-NM i fotball av stabelen. Til slutt var det Håbafjell Idrettsbarnehage som kunne juble for seier.

Publisert

Lørdag 1. juni var ansatte fra 12 barnehager samlet på Fåberg i Lillehammer kommune for å delta i det uoffisielle norgesmesterskapet i fotball for barnehager.

I år var det Håbafjell Idrettsbarnehage i Sandnes som stakk av med pokalen etter å ha slått Baklia stall- og gårdsbarnehage fra Follebu i en jevn finale i A-sluttspillet.

I finalen i B-sluttspillet møttes fjorårsvinner Lillehammer Idrettsbarnehage og Stiftelsen Borgen fra Moelven. Her var det barnehagen fra Lillehammer som trakk det lengste strået.

Best uten ball

Dette var femte året på rad at Faaberg Fotball og deres begeistringsutvalg arrangerte turneringen.

De glade vinnerne av Faaberg Barnehage NM 2019 fra Håbafjell Idrettsbarnehage.

– Nå kan vi for alvor si at dette arrangementet har kommet for å bli. Vi i Faaberg Fotball gleder oss alltid over å kunne invitere hele Norge til vårt anlegg på Jorekstad, og som vanlig kom det lag fra flere ulike steder i landet, sier Jostein Wahl som er medlem av Begeistringsutvalget til Faaberg Fotball.

– Selv om dette er et prestisjefylt mesterskap preget av tidvis sterkt konkurranseinstinkt, er dette mesterskapet hvor det er lov å være best uten ball. For mange er det langt viktigere å vinne banketten, og Barnehage-NM har idrettsglede og folkehelse i fokus, sier Wahl.

Han forteller at de stadig får rapporter om barnehager som har begynt å trene sammen for å komme litt i form før turneringen.

– Noen jobber sågar dugnad for å få råd til flybilletter, og historiene er mange og ulike. Det tenker vi er flott, og det gjør også noe med samholdet og arbeidsmiljøet til barnehagene som deltar, sier Wahl.

– Vi føler vi har lykkes godt med vårt fokus når vi ser den gleden som vises av deltakerne, både på og utenfor banen, sier han.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Lørdag 1. juni var barnehageansatte samlet på Fåberg i Lillehammer kommune for å delta i det uoffisielle norgesmesterskapet i fotball for barnehager.

Premie til ivrige supportere

Under turneringen deles det ikke bare ut pokal til vinnerne av fotballturneringen, men også en egen «Begeistringspris», som går til barnehagen med de ivrigste supporterne.

Årets vinnere ble gjengen fra Davinas Barnehave i Oslo.

Dette var femte året på rad at Faaberg Fotball og deres begeistringsutvalg arrangerte turneringen.

– Davinas vant ikke mange kamper, men de vant mange hjerter for den enorme positiviteten som ble fremvist gjennom hele lørdagen, forteller Wahl.

Klar for 2020

Nå ser arrangøren frem til neste års turnering.

Datoen for Barnehage-NM 2020 er allerede satt.

– Arrangementet finner sted på Jorekstad 5. til 7. juni, med selve turneringen og banketten lørdag 6. juni, sier Wahl.

– Vi ønsker både gamle og nye lag velkommen, avslutter han.

Powered by Labrador CMS