Glemte igjen barn ute - ble funnet gråtende i sokkelesten

Da vognene ble trillet inn etter soving, ble en vogn glemt igjen ute. 

Publisert

– Vi er usikre på hvor lenge barnet har vært uten tilsyn, men vi går gjennom rutiner og jobber med saken nå. Det var ingen fare for barnet, barnet har det bra, sier virksomhetslederen i barnehagen der hendelsen skjedde. 

Barnet ble funnet gråtende ute av en forbipasserende, ifølge en sak i Stavanger Aftenblad (krever abonnement). 

Virksomhetslederen mener at barnet kan ha vært uten tilsyn i rundt fem minutter.

– Det har vært brudd på rutiner, og vi tar det alvorlig. Vi har hatt samtale med foreldre og har god dialog med dem. Dette er en uønsket hendelse, det er en menneskesvikt og systemsvikt. Mange barn kommer inn samtidig, så det har vært en forglemmelse. Vi er usikre på hvor lenge barnet har ligget i vognen alene, men det har klart å komme seg ut av den uten at vi har lagt merke til dette. Vi må gå gjennom de rutinene vi har når det oppstår en slik hendelse, sier vedkommende ifølge avisen. 

Barnehagesjef Monica Buvig Stenseth i Stavanger kommune sier hendelsen var en veldig skremmende opplevelse for både barn og foreldre.

– Et barn skal ikke være uten tilsyn i barnehagen, så her har det skjedd en svikt. Vi er glade for at det ikke fikk større konsekvenser. Barnehagen har håndtert hendelsen på en god måte i etterkant.

Powered by Labrador CMS