Logo - barnehage.no

To ganger ble et barn borte for barnehagen: – Det verste som kan skje

FAU reagerer.

Publisert Sist oppdatert

Tidlig i februar klarte et barn å rømme fra barnehagen uten at de ansatte var klar over det. Ti dager senere skjedde det igjen. Heller ikke denne gangen var barnehagen klar over det, skriver FAU i en klage til kommunen – referert til av Smaalenenes Avis (krever innlogging).

– Det er det verste som kan skje, at et barn blir borte og man ikke finner det. Det er fullstendig katastrofe og vi gjør alt vi kan for at det ikke skal skje, men det har altså dessverre skjedd to ganger, sier enhetsleder Heidi Løvdal til avisa.

Skjerper beredskap og rutiner

Hun sier barnehagen ikke mistet noe barn, men at det var et barn som hadde sett sitt snitt til å gå hjem selv fra området barnehagen benytter under forflytning.

– Vi visste om dette og barnet ble lett etter, understreker Løvdal.

Overfor Smaalenenes Avis opplyser hun videre at hendelsen ble meldt inn som et avvik, og at barnehagen umiddelbart tok kontakt med foresatte og med Indre Østfold kommunes avdeling for tilsyn og forvaltning.

Samt at barnehagens beredskapsplaner er gjennomgått og at nye er laget der det var hull. Tellerutiner og ringerutiner er også skjerpet.

– Graverende og skremmende

FAU-leder Jørgen Hunt gir til lokalavisa uttrykk for at foreldrearbeidsutvalget opplever hendelsene som graverende, og skremmende fordi det pågår anleggsvirksomhet i området. Han sier første bud er at barna skal ha det bra i barnehagen og ikke bli borte.

– Barn må ha nok ansatte rundt seg i en barnehage. Jeg synes barnehager i Norge har for liten grunnbemanning, og det kan man mene hva man vil om, men når dette skjer flere ganger og det er byggevirksomhet vegg i vegg med barnehagen så blir situasjonen veldig lei, sier Hunt.

Smaalenenes Avis skriver at kritikken er forelagt kommunens seksjonsleder for barnehage. Denne har ikke kommentert saken.

Powered by Labrador CMS