Barna nederst på bildet lager frøballer.
Barna nederst på bildet lager frøballer.

Inviterer barnehagene med på #GRØNNSUPERDAG

– Man må verken sette av en hel dag eller gjøre mange kompliserte og store handlinger for å kunne bli med, sier prosjektleder Linda Cecilie Dale i Grønt Flagg.

Publisert

I fjor ble #GRØNNSUPERDAG markert for aller første gang og over 500 barnehager og skoler i Norge var med.

– GRØNNSUPERDAG er en nasjonal feiring og markering av barn og unges engasjement for miljø og klima, og skal inspirere alle barn, lærere, foreldre og nærmiljø til å ta bedre vare på naturen, sier Linda Cecilie Dale i en pressemelding.

Hun er prosjektleder i miljøsertifiseringsordningen Grønt Flagg som står bak dagen.

<span class=" italic" data-lab-italic_desktop="italic">Insektshotell.</span>
Insektshotell.

3. juni

Grønt Flagg inviterer nå alle barnehager og skoler til å bli med når barn og unges innsats for klima og miljø nok en gang skal markeres fredag 3. juni.

– #GRØNNSUPERDAG er tett knyttet opp mot verdens miljødag og i fjor så vi at mange barnehager jobbet med ulike aktiviteter innen biologisk mangfold, forteller Dale.

Lavterskel

Et av målene med dagen er å synliggjøre hvordan barnehagene arbeider med bærekraftig utvikling, og hvor viktig barnehagen er for å skape gode vaner tidlig.

Dale understreker at man verken må sette av en hel dag eller gjøre mange kompliserte og store handlinger for å kunne bli med. Det er opp til hver enkelt barnehage hvor mye man ønsker å gjøre.

– Ønsker en å bruke en hel dag ute i naturen, forberede kjøkkenhager, lage frøballer, så bievennlige planter, lage et klimavennlig måltid eller lage kunst og leker av gjenvunnet materiell? Kanskje holde et gjenbruksmarked? Det er opp til enhver barnehage og skole, sier hun.

Dale oppfordrer de ansatte til å spørre barna om hva de har lyst til å gjøre på en slik dag.

– Det er summen av alt det barn og unge bidrar med som skal gjøre #GRØNNSUPERDAG til en skikkelig super dag.

I idébanken på Grønt Flaggs nettsider finnes det flere tips til aktiviteter.

Om Grønt Flagg:

Grønt Flagg er en miljøsertifiseringsordning rettet mot barnehager og alle typer skoler. Ordningen er en del av det internasjonale Eco-Schools nettverket som drives av Foundation for Environmental Education (FEE).

Grønt Flagg ble lansert i Norge i 1998. I dag deltar nærmere 1000 skoler og barnehager fordelt på alle fylker og over 100 kommuner.

Formålet med Grønt Flagg er å styrke bærekraftig utvikling gjennom miljøundervisning. Ordningen er også et verktøy for å innføre miljøledelse på den enkelte enheten.

I 2021 inviterte Grønt Flagg for første gang landets barnehager og skoler til å bli med på #GRØNNSUPERDAG. Dette skal være en feiring av verdens miljødag 5. juni, som ble etablert av FN i 1972 for å øke folks bevissthet omkring miljøspørsmål.

I år markeres #GRØNNSUPERDAG fredag 3. juni.

(Kilde: Grønt Flagg)

Powered by Labrador CMS