– Å stjele planter og grønnsaksplanter fra unger i barnehage og SFO – noe så stusselig og trist! skriver Innlandet Bondelag om hendelsen.
– Å stjele planter og grønnsaksplanter fra unger i barnehage og SFO – noe så stusselig og trist! skriver Innlandet Bondelag om hendelsen.

Stjal barnas planter og grønnsaksvekster

– Noe så stusselig og trist.

Publisert Sist oppdatert

Det var et trist syn som møtte barn og ansatte i Koppang barnehage og SFO da de kom til kjøkkenhagen onsdag. Noen hadde ødelagt og stjålet både planter og pallekarmer, skriver Østlendingen (krever innlogging).

– Både jeg og ungene ble veldig skuffet og lei oss da vi kom hit og så at mye av det var ødelagt, rett og slett. Det siste vi gjorde dagen før var å vanne plantene, sier daglig leder Hege Hornseth i SFO ved Koppang skole til avisa.

To pallekarmer var revet av og stjålet, og mange av kål- og grønnsaksplantene var tatt. Tre potetris var alt som var igjen av den vesle potetåkeren. Også blomster, jordbær- og bringebærplanter var borte, opplyser Innlandet Bondelag som har omtalt saken på sin Facebook-side.

Hornseth sier til Østlendingen at både barnehagen og SFO har varslet politiet om hendelsen.

Samarbeid med bondelag

Grønnsaksplantene ble delt ut av Stor-Elvdal Bondelag som ledd i prosjektet Grønne barnehager i Innlandet, opplyser Innlandet Bondelag på Facebook.

Gjennom prosjektet skal barna få oppleve hvordan små frø og spirer i jorda blir til måltider vi koser oss med ved matbordet.

– Å stjele planter og grønnsaksplanter fra unger i barnehage og SFO – noe så stusselig og trist! skriver bondelaget.

Får nye planter

– Det er ikke verdien i seg selv, men at det går an å drive på slik mot unger er stusslig når vi lager noe for å lære dem hvor vi får maten fra. Vi hadde den samme runden i fjor med planter og det ble laget mye mat i barnehagen. Når en har stelt med noe hele sommeren blir det en forventning om å få prøvesmake etter hvert, sier leder i Stor-Elvdal Bondelag, Per Øystein Østensen, til Østlendingen.

Torsdag formiddag var Østensen i gang med å få tak i nye planter som han håper å få levert ut til barnehagen og SFO i løpet av neste uke.

«Takket være våre solide leverandører Fredheim gårdsutsalg og Øynes Gartneri, samt god innsats i Stor-Elvdal Bondelag, er det heldigvis i ferd med å løse seg med nye planter» skrev Innlandet Bondelag på sin Facebook-side torsdag.

Powered by Labrador CMS