Beitstad barnehage har vært med på #GRØNNSUPERDAG tidligere og har utvidet markeringen til å bli en «Grønn Superuke».
Beitstad barnehage har vært med på #GRØNNSUPERDAG tidligere og har utvidet markeringen til å bli en «Grønn Superuke».

Inviterer alle landets barnehager til å bli med på #GRØNNSUPERDAG

I Beitstad barnehage i Steinkjer har de tatt det ett steg videre og arrangerer «Grønn Superuke».

Publisert Sist oppdatert

#GRØNNSUPERDAG ble arrangert for aller første gang i 2021 og oppslutningen har vært god de to foregående årene, opplyser Linda Cecilie Dale. Hun er prosjektleder i miljøsertifiseringsordningen Grønt Flagg som står bak dagen.

– I fjor var i underkant av 500 barnehager og skoler med, fra Berlevåg i nord til Lindesnes i sør, forteller Dale.

Linda Cecilie Dale, prosjektleder Grønt Flagg.
Linda Cecilie Dale, prosjektleder Grønt Flagg.

5. juni

#GRØNNSUPEDAG er en markering i forbindelse med Verdens miljødag og en feiring av barn og unges engasjement for miljø og klima. Målet er å inspirere alle barn, lærere, foreldre og nærmiljø til å ta bedre vare på naturen vår.

– I år er dagen lagt til selveste Verdens miljødag 5. juni – en ekstra god anledning til å bli med, sier Dale.

– Det er selvsagt gratis å delta og det er helt opp til hver enkelt enhet hva de ønsker å gjøre, legger hun til.

– Yrende liv

Beitstad barnehage i Steinkjer har vært med på #GRØNNSUPERDAG tidligere og har utvidet markeringen til å bli en «Grønn Superuke».

– Vi gjennomfører en hel uke med ‘grønne aktiviteter’ og handlinger som fremmer bærekraft på en eller annen måte, sier barne- og ungdomsarbeider Tone Moan.

– Engasjerte barn og voksne, artige aktiviteter og samarbeid på tvers av avdelingene gir et yrende liv i barnehagen, sier hun i en pressemelding.

Gjenbruksmarked, søppelplukking og insektshotell er noen av aktivitetene de har gjennomført i løpet av Grønn Superuke.

Tone Moan, barne- og ungdomsarbeider i Beitstad barnehage.
Tone Moan, barne- og ungdomsarbeider i Beitstad barnehage.

I Beitstad barnehage er bærekraft et viktig satsningsområde og en verdi som er grunnleggende på alle plan. Som miljøsertifisert barnehage gjennom Grønt Flagg, jobber de systematisk med miljø og klima hele året.

– Med #GRØNNSUPERDAG kan barnehager vise frem sitt engasjement og bidra til at flere blir inspirerte til gode handlinger for kloden, sier Linda Cecilie Dale i Grønt Flagg.

Lavterskel

Målet med #GRØNNSUPERDAG er at det skal være en gøy dag å være med på for barn og unge. Og man må verken sette av hele dagen eller finne på så mye annerledes og nytt for å kunne bli med, opplyser Dale.

– Ønsker man å bruke en hel dag ute i naturen, forberede kjøkkenhage, så bievennlige planter, lage et måltid av restemat eller lese et eventyr om verdien av gjenbruk? Det er opp til enhver barnehage.

Hun mener det også er viktig at barna får være med på å bestemme hva man skal gjøre i sin barnehage denne dagen.

– Det er summen av alt det barn og unge bidrar med som skal gjøre #GRØNNSUPERDAG til en skikkelig super dag, sier Dale.

På Grønt Flagg sine nettsider finnes det forslag til grønne aktiviteter. Her kan barnehager og skoler også melde seg på og få tilgang til materiell.

Om Grønt Flagg:

Grønt Flagg er en miljøsertifiseringsordning rettet mot barnehager og alle typer skoler. Ordningen er en del av det internasjonale Eco-Schools nettverket som drives av Foundation for Environmental Education (FEE).

Grønt Flagg ble lansert i Norge i 1998. I dag deltar nærmere 1000 skoler og barnehager fordelt på alle fylker og over 100 kommuner.

Formålet med Grønt Flagg er å styrke bærekraftig utvikling gjennom miljøundervisning. Ordningen er også et verktøy for å innføre miljøledelse på den enkelte enheten.

I 2021 inviterte Grønt Flagg for første gang landets barnehager og skoler til å bli med på #GRØNNSUPERDAG. Dette skal være en feiring av verdens miljødag, som ble etablert av FN i 1972 for å øke folks bevissthet omkring miljøspørsmål.

I år markeres #GRØNNSUPERDAG mandag 5. juni.

(Kilde: Grønt Flagg)

Powered by Labrador CMS