Våland barnehage ligger i Stavanger kommune.
Våland barnehage ligger i Stavanger kommune.

Målte for høyt areal i barnehagen – flere barn får ny barnehage

Barnehagesjefen i Stavanger kommune sier til Stavanger Aftenblad at feilen er beklagelig.

Publisert

Det blir tre færre småbarn i Våland barnehage til høsten enn først planlagt.

Det melder Stavanger Aftenblad. (Krever innlogging)

Avisa har tidligere i sommer skrevet om foreldre til barn i barnehagen som mente driften var uforsvarlig. I en henvendelse de sendte til Stavanger kommune, påpekte de blant annet brudd på arealnormen.

På bakgrunn av henvendelsen fra foreldrene besluttet kommunen etter hvert å foreta en ny befaring i barnehagen for å se på bygget i sin helhet og gjøre nye oppmålinger for å se om arealnormen var ivaretatt.

– Tallet viste seg å ha vært for høyt. Det er nå justert ned. Som følge av dette gikk vi i dialog med foreldrene til tre småbarn som opprinnelig skulle begynne i barnehagen til høsten. Vi har nå ordnet det slik at disse tre barna er flyttet til andre barnehager, sier barnehagesjef i Stavanger kommune, Monica Buvig Stenseth, til Stavanger Aftenblad.

Hun sier feilen er veldig beklagelig.

– Tenk at vi kan vinne fram som foreldre. Det viser at det hjelper å stå på. Nå kommer hverdagen til disse små barna til å bli så mye bedre, sier småbarnsmor Ingrid Kristine Aspli til avisa. Hun er SV-politiker, men uttaler seg i denne saken som mor til ett av barna i barnehagen.

Powered by Labrador CMS