Rakkestad kommune ville romjulsstenge barnehagene og heller samle barna i et felles tilbud. Det gikk ikke foreldrene med på.
Rakkestad kommune ville romjulsstenge barnehagene og heller samle barna i et felles tilbud. Det gikk ikke foreldrene med på.

Ville gi barnehageansatte romjulsfri og opprette felles barnehagetilbud - da reagerte foreldrene

Rakkestad kommune ville opprette et felles barnehagetilbud for å gi de ansatte flere sammenhengende fridager i romjulen. Nå har de endret mening.

Publisert

Rakkestad kommune stenger barnehagene i romjula. Foreldre i samfunnskritiske funksjoner får et tilbud - men ifølge det første forslaget fra kommunen kunne barna risikere å tilbringe dagen i en ukjent barnehage med ukjente voksne. Det skapte reaksjoner, ifølge en sak i Rakkestad Avis.

Bakgrunnen for å romjulsstenge barnehagene, er ifølge saken et ønske om å gi de barnehageansatte mulighet til julefri over flere sammenhengende dager.

Det opprettes et felles omsorgstilbud i kommunen for foreldre i samfunnskritiske funksjoner. I dette tilbudet kan vi ikke forvente at alle barn skal møte en kjent voksen, står det ifølge avisa i skrivet som ble sendt ut til foreldrene i forrige uke.

Det skapte rabalder, og flere foreldre reagerte. Å gå vekk fra kohortinndelingen og levere barna i en ukjent barnehage var ifølge foreldre Rakkestad Avis har vært i kontakt med, ikke aktuelt.

Rådmann Alf Thode Skog sier han har fått med seg reaksjonene, og at kommunen nå vil revurdere forslaget.

- Vi kommer til å være lojal mot og ikke utfordre kohorttankegangen, sier rådmannen til avisa, og legger til at Rakkestad kommune skal gjøre en ny vurdering av opplegget for barnehagene denne uken. Hvordan det skal løses, blir lagt fram i neste uke - etter at foreldrene har gitt tilbakemelding på hvilke behov de har for et barnehagetilbud i julen.

Skog sier bakgrunnen for at kommunen ønsker å stenge barnehagene i romjulen, er for å gi de ansatte mulighet til å få avviklet sammenhengende fridager i en periode der det vanligvis er færre barn i barnehagene.

- Rakkestad kommune er inne i krevende Covid 19-tider. Det går mot jul og mange foreldre tar ut fridager og feriedager mellom jul og nytttår. Det er av den grunn færre barn i barnehagen enn ordinært. De ansatte har hatt en krevende arbeidssituasjon og har godt av å kunne ta ut fri- og feriedager for å kunne lade batteriene. Det passer godt når dte er færre barn i barnehagene, og det ligger til rette for å kunne ha færre ansatte i arbeid.

Powered by Labrador CMS