– Vi gjør dette for å trygge hverdagen til lærerne og de som jobber i barnehager, sier ordfører Jan Kristensen, som åpner for å bruke munnbind på jobb i barnehagene.

Her får de ansatte lov til å bruke munnbind på jobb

Kriseledelsen i Lyngdal kommune gir ansatte i skole og barnehage mulighet til å bruke munnbind på jobb.

Publisert

Det kommer fram i en sak i Fædrelandsvennen.

– Vi gjør dette for å trygge hverdagen til lærerne og de som jobber i barnehager, sier ordfører Jan Kristensen til avisen.

Det har tidligere vært anbefalt at disse gruppene ikke bruker munnbind på jobb, fordi man helst ikke skal ha ansiktsdekkende plagg når jobber med barn, og da spesielt de aller minste.

– Kriseledelsen presiserer at dette handler om å legge til rette for at ansatte skal føle seg tryggere på jobb i en for tiden uoversiktlig smittesituasjon. Det at man i noen sammenhenger også har påbud om munnbind om man ikke kan holde en meters avstand, gjør at denne muligheten åpner seg. Helsearbeidere har hatt denne muligheten lenge, nå ønsker vi å gi den til lærere og barnehageansatte også. Vi så før jul at mange kviet seg for å gå på jobb, fordi de var redde for å bli syke i jula. Og med omikron er det lettere å bli smittet, derfor tilbyr vi de ansatte å bruke munnbind om de ønsker det, sier ordføreren.

Fylkeslege Anne Sofie Syvertsen sier til Fædrelandsvennen at hun ikke er kjent med at andre kommuner åpner opp for at lærere og barnehageansatte kan bruke munnbind på jobb.

Hun ønsker ikke å anbefale at lærere og barnehageansatte bruker munnbind på jobb.

– Smittevernmessig er det ikke noe å si på at mange ønsker å bruke munnbind på jobb, men så må man også se på det pedagogiske og hvordan barna vil oppleve dette.

Powered by Labrador CMS