Ap vil gi 200 millioner til bemanningsnorm

Arbeiderpartiet foreslår i sitt alternative reviderte nasjonalbudsjett å bevilge 200 millioner til overgangsordninger i forbindelse med innføring av bemanningsnormen for barnehagene.

– Vi er fortsatt bekymret for konsekvensene for de små, ideelle barnehagene. Bedre finansiering vil skape økt sikkerhet for dem, sier Aps utdanningspolitiske talsperson Martin Henriksen til NTB.

– I tillegg kan Aps forslag bidra til bedre bemanning i barnehager med lang åpningstid og få på plass tiltak som hindrer økt bruk av deltidsstillinger, argumenterer han.

KrF fikk i forhandlingene med regjeringspartiene før helgen gjennomslag for kravet om 100 millioner kroner i 2018 til overgangsordninger. Enigheten binder også regjeringen til å bruke penger på overgangsordninger i 2019 og 2020, men størrelsene på disse beløpene blir gjenstand for forhandlinger i forbindelse med statsbudsjettene for de respektive år.