Martin Henriksen (Ap) hevder at bemanningsnormen er dårlig utredet. Statssekretær Rikke Høistad Sjøberg (H) hevder at Henriksen ønsker å så tvil om gjennomføringen av et tiltak som også de rødgrønne tok til orde for. Foto: Bernt Sønvisen (Ap)/regjeringen.no
Martin Henriksen (Ap) hevder at bemanningsnormen er dårlig utredet. Statssekretær Rikke Høistad Sjøberg (H) hevder at Henriksen ønsker å så tvil om gjennomføringen av et tiltak som også de rødgrønne tok til orde for. Foto: Bernt Sønvisen (Ap)/regjeringen.no

Gir Ap svar på tiltale: "Et ønske om å utsette og så tvil"

Statssekretær Rikke Høistad Sjøberg mener både Stortinget og barnehagesektoren har hatt tid på å forberede seg på bemanningsnormen.

Publisert

Arbeiderpartiets utdanniningspolitiske talsperson Martin Henriksen har ved flere anledninger gitt uttrykk for skarp kritikk av regjeringen utredning av bemanningsnormen for barnehagene.

I et intervju med barnehage.no mandag denne uka, forklarte han hvorfor Utdannings- og forskningskomiteen har sendt en lang liste med spørsmål til kunnskaps- og integreringsministeren.

- Dårlig utredet sak

- I denne saken stiller vi uvanlig mange spørsmål. Men det er fordi regjeringen har lagt fram en dårlig utredet sak som etterlater seg uvanlig mange ubesvarte spørsmål, sa Martin Henriksen.

I intervjuet ble han spurt om det, slik situasjonen er, vil overhodet være forsvarlig å vedta en bemanningsnorm 31. mai som skal gjelde fra 1. august?

- Det er mange spørsmål som ennå er ubesvart, og regjeringen har lagt fram saken så sent at det bare vil være åtte uker fra normen skal behandles i Stortinget til den skal tre i kraft. Da blir dette ett av de krevende spørsmålene vi må ta stilling til, sa Henriksen.

Får svar

Henriksens utspill oppfattes som et ønske om å utsette og så tvil om gjennomføringen av et tiltak som også de rødgrønne i sin tid tok til orde for

Rikke Høistad Sjøberg, statssekretær (H)

Statssekretær Rikke Høistad Sjøberg (H) i Kunnskapsdepartementet gir svar på tiltale. Hun mener både sektoren og Stortinget har hatt god tid til å forberede seg på normen.

- Bemanningsnorm har vært diskutert og har vært varslet svært lenge. En bemanningsnorm tilsvarende den som nå er foreslått, ble utredet og foreslått av Barnehagelovutvalget i 2012. De rødgrønne varslet en bemanningsnorm som dette innen 2020. Dette ble også varslet i Sundvoldenplattformen innen 2020.

At regjeringen planla å innføre en bemanningsnorm fra 1. august 2018 ble varslet allerede oktober 2017 ved fremleggelsen av forslag til statsbudsjett for 2018, sier Rikke Høistad Sjøberg og legger til:

- Både Stortinget og sektoren har altså kunnet forberede seg på dette, og Henriksens utspill oppfattes som et ønske om å utsette og så tvil om gjennomføringen av et tiltak som også de rødgrønne i sin tid tok til orde for.

Powered by Labrador CMS