Anne Lindboe har sin siste arbeidsdag som administrerende direktør i PBL mandag 3. januar. Bildet er tatt ved en tidligere anledning.
Anne Lindboe har sin siste arbeidsdag som administrerende direktør i PBL mandag 3. januar. Bildet er tatt ved en tidligere anledning.

Går av som PBL-direktør

Anne Lindboe slutter som administrerende direktør i PBL. Hun informerte de ansatte i dag - på det som også blir hennes siste arbeidsdag i organisasjonen.

Publisert Sist oppdatert

– Det har ikke vært en enkel avgjørelse å ta, men jeg er nå kommet til at tiden er riktig for meg til å gå videre, og har derfor valgt å si opp stillingen som administrerende direktør i PBL. Det er ikke med lett hjerte jeg forlater en så flott og dyktig gjeng. Jeg har virkelig satt pris på å få jobbe med kunnskapsrike og engasjerte medarbeidere i PBL, og jeg er heldig som har fått være med å drive denne organisasjonen videre i disse årene, sier Anne Lindboe.

Hun har ledet PBL-administrasjonen i tre og et halvt år, siden august 2018. Lindboe trer ut av stillingen med øyeblikkelig virkning.

– Det er vemodig at min tid i PBL er over, men samtidig er det riktig for meg å søke nye utfordringer nå. Da har styret og jeg sammen kommet til at det er best at jeg trer tilbake nå med en gang, sier hun.

PBL

PBL (Private barnehagers landsforbund) er en interesse- og arbeidsgiverorganisasjon som favner over 2.100 private barnehager over hele landet.

Ved inngangen av 2021 ble det utført 30.869 årsverk i medlemsbarnehagene.

Barnehage.no utgis av PBL.

Konstituerer Schjelderup

Fra samme dag har styret i PBL konstituert Jørn-Tommy Schjelderup som administrerende direktør.

Styreleder Erik Husby sier at styret nå starter arbeidet med å finne permanent arvtager for Anne Lindboe.

– Vi skal gjøre en god og grundig jobb for å finne den rette kandidaten. Så er vi glad for at Jørn-Tommy Schjelderup har takket ja til å lede organisasjonen i tiden som kommer. Han kjenner organisasjonen godt og har bred erfaring i PBL. Styret er trygg på at han vil lede PBL trygt videre i tiden det tar å få på plass en permanent løsning, sier Eirik Husby.

<span class=" italic" data-lab-italic_desktop="italic">Jørn-Tommy Schjelderup (i midten) konstitueres som toppleder i PBL. Her er han sammen med representanter fra et knippe medlemsbarnehager i Trondheim, i forbindelse med barnehagemarkeringen i november.</span>
Jørn-Tommy Schjelderup (i midten) konstitueres som toppleder i PBL. Her er han sammen med representanter fra et knippe medlemsbarnehager i Trondheim, i forbindelse med barnehagemarkeringen i november.

Schjelderup er fra før styreleder i PBL Mentor, PBL Regnskap og PBL Konferansesenter. Han går nå også inn som styreleder i Nasjonalt kunnskapssenter for barnehager, der Anne Lindboe har vært styreleder.

Fortjener anerkjennelse

Lindboe er utdannet barnelege og har også jobbet som forsker. Hun har en MBA i økonomisk styring og ledelse fra Norges handelshøyskole. Fra juni 2012 fram til hun begynte i PBL var hun barneombud, og jobbet for barns rettigheter på en rekke områder.

– Det har vært en stor ære å få jobbe for medlemsbarnehagene i PBL og det har vært utrolig spennende å bli kjent med så mange forskjellige eiere og ansatte i ulike private barnehager. De gjør en utrolig viktig jobb spesielt for barna, men også for familiene og samfunnet. Det fortjener de stor anerkjennelse for, sier Lindboe til pbl.no.

Styreleder Husby ga den avtroppende direktøren mye ros for den jobben hun har gjort i PBL.

– Anne har virkelig satt spor etter seg i PBL. Sammen med resten av administrasjonen har hun utrettet store og viktige ting for medlemsbarnehagene. Hun har ledet PBL gjennom en god og nødvendig utvikling, satt i gang viktige prosjekter og sikret viktige politiske gjennomslag for medlemsbarnehagene våre. På vegne av styret vil jeg takke Anne for den store og viktige jobben hun har gjort for PBL og medlemmene, sier Husby, og trekker blant annet frem et utrettelig interessepolitisk arbeid for medlemsbarnehagene, godt lederskap under en krevende pandemi og nye satsinger som barnas verneombud.

Powered by Labrador CMS