Rettssaken går i Alta tingrett.
Rettssaken går i Alta tingrett.

Fortalte i barnehagen om seksuelle handlinger. Nå sitter bestefar i retten

Mannen ble anmeldt etter at de ansatte i barnehagen fortalte moren hva datteren hadde sagt.

Publisert Sist oppdatert

En bestefar møtte denne uka i Alta tingrett, tiltalt for seksuelle overgrep mot to barnebarn på 3 og 5 år. Saken ble rullet opp etter at ett av barna begynte å snakke i barnehagen om seksuelle handlinger.

Tirsdag startet rettssaken mot bestefaren. Overgrepene skal ifølge tiltalen ha startet etter at han flyttet inn i kjelleren i huset der barna og deres familie bodde, skriver ifinnmark.no.

Foreldrene fortalte i retten om at de opplevde bestefaren som en omsorgsperson, som passet barna da de hadde behov for barnevakt.

Men etter at foreldrene fra annet hold fikk høre at bestefaren tidligere hadde forgrepet seg på noen, ble han bedt om å flytte ut. De hadde ikke noen mistanke om at noe var skjedd med deres barn, men de lot ham ikke være alene sammen med barna sine enger, skriver avisa.

I barnehagen fortalte imidlertid ett av barna om seksuelle handlinger på en måte som fikk de ansatte til å bekymre seg. Etter at de ansatte hadde informert mammaen om hva de hadde hørt datteren si, gikk foreldrene til anmeldelse.

Bestefaren erkjenner ikke straffskyld.

Powered by Labrador CMS