Barnehagebarn i alderen fire til seks år kan få gratis svømmeopplæring.
Barnehagebarn i alderen fire til seks år kan få gratis svømmeopplæring.

– Søk om støtte til svømmeopplæring

Regjeringen har satt av 25 millioner kroner til svømmeopplæring av barnehagebarn i år, men 40 prosent av midlene er foreløpig ubrukte. Nå oppfordrer kunnskapsministeren barnehager, kommuner og frivillige organisasjoner til å søke om støtte.

Publisert Sist oppdatert

– Vi er opptatt av å styrke barn og unges svømmeferdigheter. Derfor håper vi mange vil søke slik at flest mulig barn får svømmeopplæring i barnehagen. For jo tidligere barn blir trygge i vannet, jo lettere blir det å lære å svømme, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H).

Stortinget har i 2016 bevilget 25 millioner kroner til ordningen som skal gi barnehagebarn i alderen fire til seks år gratis svømmeopplæring. Det er en styrking av ordningen på 15 millioner kroner siden den ble innført i 2015.

Midlene skal etter planen gi nærmere 17 000 barnehagebarn svømmeopplæring i år, men fremdeles står nær ti millioner kroner ubrukt.

– Ordningen ble etablert etter initiativ fra Venstre. Den er ganske ny og ikke like godt kjent overalt. Nå håper vi flere får øynene opp for den og sprer ordet, sier Røe Isaksen.

Enkeltbarnehager kan søke

Kommuner og frivillige organisasjoner kan søke Fylkesmannen i sitt fylke om tilskudd, men også enkeltbarnehager kan søke via kommunen. I tillegg kan fylker søke om andre fylkers ubrukte midler. Tilskuddet er på opptil 1 500 kroner per barn.

– Vi vet at mange frivillige organisasjoner gir tilbud om svømmeopplæring. Kommunene og barnehager har mye å hente på å samarbeide med ulike frivillige organisasjoner, sier kunnskapsministeren.

Powered by Labrador CMS