Psykolog og familieterapeut Hedvig Montgomery på barnehagekonferansen
Psykolog og familieterapeut Hedvig Montgomery på barnehagekonferansen "Livsmestring og helse" i regi av Utviklingsforum og Tromsø kommune.

Mest lest i juni: – Barn må lære å håndtere livet

– Hvis ikke barna opplever at livet går opp og ned, har de ikke noe liv. Det er ikke vår jobb å beskytte dem mot alt, men å hjelpe dem igjennom livets opp- og nedturer, sier psykolog og familieterapeut, Hedvig Montgomery, i saken som ble mest lest på barnehage.no i juni.

Publisert

Her er de ti mest leste sakene på barnehage.no i juni:

1. – Barn må lære å håndtere livet

Gjennom samtaler, aktivitet og relasjoner i hverdagssituasjoner kan barnehageansatte hjelpe barna for resten av livet, mener psykolog og familieterapeut Hedvig Montgomery.

– Vi må gjøre barna i stand til å håndtere dette livet. De har allerede verktøyene i seg, vi må bare hjelpe dem å ta dem i bruk, sa Montgomery da hun holdt foredrag under barnehagekonferansen «Livsmestring og helse» i regi av Utviklingsforum og Tromsø kommune i 2017.

Les artikkelen her.

2. Voksne som kjefter på barn

«Det er aldri barnets ansvar å tåle det som skjer, det er de voksnes ansvar at det ikke skjer,» skriver Nina Mellem Wiig i denne kronikken som ble nest mest lest på barnehage.no i juni.

Les artikkelen her.

3. De er like viktige som oss pedagoger

«Det er mye snakk om oss pedagoger. Viktig at det er nok av oss. Og jeg er helt enig. Nok pedagoger i barnehagene er avgjørende for barna. Men i disse tider synes jeg det er viktig å løfte alle fagarbeidere, assistenter og vikarer,» skriver pedagogisk leder Marianne Haugeby.

Les artikkelen her.

4. Frida (5) tok risikoleken til nye høyder – måtte ha hjelp til å komme seg ned

Den tøffe barnehagejenta er glad i å klatre, men denne dagen kom hun høyere enn planlagt og måtte ha hjelp fra brannvesenet for å komme seg ned igjen.

Les artikkelen her.

5. – Struktur og normer skaper robuste barn

Hva er et godt liv for barn? – Det er å styrke barnets karakter ved å gi dem struktur og ansvar. De må lære og bære sin pose selv, sier den danske psykologen, Per Schultz Jørgensen.

Les artikkelen her.

6. Ingen så det mamma og pappa skjulte. Les hennes bønn til dere som jobber i barnehage

«Vi som jobber i barnehage har et enormt ansvar. Enten vi liker det eller ikke, påvirker vi alle barna vi møter,» skriver barnehageansatt (29).

Les artikkelen her.

7. «Jeg husker den første uka alene på kontoret»

«Etter ett år i styrerstilling har jeg tråkket i mange feller og gjort meg viktige erfaringer,» skriver Kristin Sjøvoll i denne kronikken.

Les artikkelen her.

8. – Jeg er ikke vanskelig. Jeg har det vanskelig

Det er gjerne en grunn til at «vanskelige» barn er nettopp det. – Klarer du å se bak barnets atferd, spør Nathalia Rabiah Butt.

Les artikkelen her.

9. En hyllest til de barnehageansatte

«Vi ser dem hver dag med en skokk av smårollinger rundt seg. Om det er i aktiv leik sammen med barna utafor barnehagen, eller på tur ute i skogen for å studere livet i naturen,» skriver Åse Gro Bakke, gruppeleder i Skien SV.

Les artikkelen her.

10. En bønn til foreldre: Ikke bli sure når vi ringer

«Kjære foreldre: Nei, vi sender ikke barn hjem fordi vi ikke klarer å ta vare på barnet ditt!» skriver Vanja Cecilie Aspenes.

Les artikkelen her.

Powered by Labrador CMS