DEBATT

Illustrasjonsbilde.
Illustrasjonsbilde.

Åpent brev til kunnskapsministeren

Daglig leder i Natvigheia barnehage, Kirsten Dyve Samuelsen, er skuffet over Kunnskapsdepartementets valg av finansieringsmodell. Nå ønsker hun svar.

Publisert Sist oppdatert

Kjære kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen

I dag, mandag, sitter jeg her i barnehagen og tenker over hva du og regjeringen bestemte på fredag. Og kjenner jeg er oppgitt, ja ikke bare oppgitt men også trist på barnas vegne.

Med en høring om finansiering av ikke- kommunale barnehager hadde jeg og vi som barnehage et håp om at vi skulle komme enda et skritt nærmere en mer forutsigbar økonomi. Men den gang ei. Hvordan i all verden kan du som kunnskapsminister og regjering se forbi at 85 prosent av høringssvarene som kom inn ønsket en ny modell? Det er meg ubegripelig.

Barnehagene i vår kommune er nok ikke blant de som har det verst økonomisk i landet, men det er likevel veldig uforutsigbart. Som eksempel kan nevnes at i mai 2014 fikk vi etterbetalt over 250 000 kroner i tilskudd for 2013, og mai 2015 måtte vi tilbakebetale 13 000 kroner i tilskudd for 2014. Som du ser, vår kjære kunnskapsminister, så svinger det veldig.

Da høyre kom til makten så tenkte vi at endelig så skulle også barnehagene i privat sektor tas på alvor. Noe jeg i dag mener at dere ikke gjør. Det blir bare fine ord og mange løftebrudd. For meg er alle barn like mye verdt enten de går i privat eller kommunal barnehage. De har alle krav på den samme kvaliteten. Politikerne i kommunen hos oss sier stadig at de må spare i de kommunale barnehagene slik at de private får mindre. Dette går jo også ut over barna i de kommunale barnehagene og de ansatte der. Det blir dårligere kvalitet over hele linja.

I dag går mye av min tid som daglig leder til økonomi i stedet for å bruke den på å ha fokus på kvalitet.

Du sier, og politikerne sier, at vi har verdens viktigste jobb, så la oss få gjøre en god jobb for barna, la oss få mulighet til å ruste dem for fremtiden. Og for å få til det så må vi også ha gode rammer til å gjøre denne jobben.

Så da lurer jeg, kjære kunnskapsminister, på hvordan vil du at vi skal klare å skape gode barnehagetilbud for barna når et av de viktigste rammene våre, økonomi, ikke er på plass?

Ser frem til et svar.

Innlegget er også sendt til kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen.

Hva mener du om at Kunnskapsdepartementet valge å overse høringssvarene i favør av ny modell? Del i kommentarfeltet under.

Powered by Labrador CMS