Utvider siktelse – politiet mener mannen har forgrepet seg på to barn

Politiet mener det er skjellig grunn til mistanke om at mannen har forgrepet seg på to barn i barnehagen han jobbet i. Mannen skal også ha vært i besittelse av overgrepsmateriale.

Publisert Sist oppdatert

Øst politidistrikt har utvidet siktelsen mot en barnehageansatt mann på Romerike. Siktelsen omfatter nå seksuelle overgrep mot to barn samt besittelse av overgrepsmateriale.

Mannen ble pågrepet onsdag 24. mai og varetektsfengslet fredag 26. mai i inntil fire uker. Han har erkjent deler av siktelsen, skriver NTB.

Ble først ikke varetektsfengslet

Da saken ble 9. mai, ga politiet uttrykk for at det ikke var noe som tydet på at det var med enn én fornærmet i saken. Mannen var ikke kjent for politiet fra før.

Siktede ble dengang ikke varetektsfengslet. Det har endret seg nå.

Politiet mener nå det er skjellig grunn til å mistenke mannen for å ha forgrepet seg på to av barna i barnehagen der han arbeidet.

Overgrepsmateriale

Mannen er suspendert fra barnehagen han har jobbet i.

Politiet har etterforsket saken i snart en måned. I forbindelse med gjennomgang av beslag fra den siktede, ble det avdekket at han skal ha vært i besittelse av overgrepsmateriale.

– Vi har foretatt en rekke avhør av både voksne og barn, og vi fortsetter med nye avhør av sentrale vitner i saken. Vi prioriterer gjennomgang av beslaget for å få oversikt over omfanget av overgrepsmaterialet. Vi vil også søke å avklare en identifisering av barna på bildene og filmene, sier politiadvokat Kristine Kiær.

Forsvarer: Ukjent for oss

Mannens forsvarer, advokat Dag Svensson, sier til NTB at det er nytt for ham at politiet mistenker at det er mer enn én fornærmet i saken.

– Opplysningen om at det skal ha dreie seg om overgrep på to barn er ukjent for oss og må være noe som er kommet fram etter fengslingsmøtet, sier mannens forsvarer, advokat Dag Svensson.

Følg barnehage.no på Facebook og Twitter.

Powered by Labrador CMS