Tidligere barnehagesjef dømt for underslag

En kvinne i 50-årene er dømt for å ha underslått 5,5 millioner kroner fra Oslo kommune.

Publisert Sist oppdatert

Den tidligere barnehagesjefen er i Oslo Tingrett dømt til to år og seks måneders fengsel, hvorav ett år av dommen er gjort ubetinget og resten betinget. Hun må også betale i overkant av tre millioner kroner i erstatning til Oslo kommune. Fra før har kommunen fått tilbake rundt 2,5 millioner kroner. Kvinnen i 50-årene er i tillegg fratatt retten til å drive næringsvirksomhet de neste fem årene.

Det melder Osloby.no.

Saken strekker seg tilbake til 2012 da selskapet hvor kvinnen var eier og daglig leder og som drev flere private barnehager i Oslo, fikk utbetalt 5,5 millioner kroner i driftsstøtte fra bydel Nordre Aker ved en feil.

Kvinnen brukte deler av beløpet til å betale en skatteregning på to millioner kroner til kemneren i Lørenskog, og over én million kroner til å nedbetale gjeld til taxiselskapet Taxi 2 AS. Sistnevnte beløp ble overført etter at kommunen hadde gjort kvinnen oppmerksom på feilen.

Forsvareren opplyser at kvinnen er uenig i dommen.

– Dommen er allerede anket, både på spørsmål om skyld og straff. Hun er ikke enig i at det er snakk om bedrageri. Hun skjønte ikke hvor pengene kom fra, men trodde det var snakk om et tilskudd, sier forsvarer Niels-Christian Schelver Petersen, til Osloby.no.

Powered by Labrador CMS