Guri Melby i Venstre sier til Dagbladet at hun tror mange ikke kjenner til ordningen med gratis kjernetid i barnehagen.

8000 bruker ikke rett til gratis kjernetid

Nær et av fem barn fra familier som har rett på gratis kjernetid i barnehagen, bruker ikke ordningen.

Publisert

Fra i høst har alle 2-, 3-, 4- og 5-åringer som bor i husholdninger med en samlet inntekt som er lavere enn 548 500 kroner rett til å få 20 timer gratis oppholdstid i barnehage per uke.

Tall fra Kunnskapsdepartementet viser imidlertid at nær et av fem barn som har rett til gratis kjernetid, ikke benytter seg av det. Totalt utgjorde dette nesten 8000 barn i 2018, skriver Dagbladet.

Gratis kjernetid i barnehagen for familier med lav inntekt har vært en av Venstres store seire i regjering. Ordningen har blitt utvidet år for år. Stortingsrepresentant for Venstre, Guri Melby, innrømmer overfor avisa at det er noe med ordningen som ikke fungerer når så mange ikke benytter seg av den.

Stortingsrepresentant for Venstre, Guri Melby.

– Kommunene har fått ansvar for å forvalte den. De har til og med fått 20 millioner kroner ekstra for å reklamere for ordningen. Men når en vet hvor mange som kan ha godt av det, og hvor lett det er å søke, mener jeg at kunnskapsministeren bør inn og se om det er noe vi kan gjøre fra statlig hold for å gjøre ordningen mer tilgjengelig og kjent, sier Melby til Dagbladet.

Powered by Labrador CMS