Illustrasjonsfoto: Getty Images
Illustrasjonsfoto: Getty Images

Må betale tilbake tilskudd – barna var i annen barnehage

En barnehage i Vestvågøy i Lofoten fikk tilskudd for to barn som hadde fått plass fra 1. september i fjor, som ikke begynte i barnehagen før tre måneder senere.

Publisert

Barna gikk i en barnehage i en annen kommune mens barnehagen i Vestvågøy holdt av plass til dem i påvente av at familien skulle flytte.

Barnehagen i Vestvågøy tok barna med i tellingen over plasserte barn per 1. oktober ettersom det var holdt av plass til dem.

Nå har Fylkesmannen i Nordland slått fast at Vestvågøy kommune kan kreve tilbake 48.000 kroner i tilskudd, skriver Lofot-Tidende.

I Fylkesmannens vurdering heter det, ifølge lokalavisa:

«Dersom et barn har to barnehageplasser, er det kun barnehagen som barnet faktisk går i som har rett på tilskudd. Den nye barnehagen har rett på tilskudd fra og med første rapporteringstidspunkt etter at barnet faktisk har begynt i barnehagen. Det skal ikke gis tilskudd for samme barn to ganger.»

Styreren i den aktuelle barnehagen sier til Lofot-Tidende at det er ventelister for å komme inn i denne barnehagen og at man ikke bevisst har gjort noe galt. Saken har imidlertid vært god lærdom for barnehagen.

-Dette betyr at vi ikke kan ta oss råd til å reservere plasser for familier som ønsker å flytte til kommunen vår, sier styreren og legger til:

- Konsekvensen er at kommunen kan gå glipp av mulige tilflyttere fordi de ikke tar sjansen på å flytte til en kommune der de ikke vet om og når de får barnehageplass til barna sine.

Powered by Labrador CMS