Administrerende direktør i PBL, Anne Lindboe, kan ønske Eli Sævareid og 180 FUS-barnehager velkommen som medlem.
Administrerende direktør i PBL, Anne Lindboe, kan ønske Eli Sævareid og 180 FUS-barnehager velkommen som medlem.

FUS melder seg inn i PBL: – Viktigere enn noen gang at hele sektoren står samlet

FUS melder seg inn i PBL, dermed kan arbeidsgiverorganisasjonen ønske 180 nye barnehager velkommen.

Publisert

- Vi tenker det er viktigere enn noen gang at hele sektoren står samlet.

Det sier Eli Sævareid til Barnehage.no.

Sammen med Sigurd Aase har hun drevet med barnehage siden 1986. Siden den gang har Trygge Barnehager AS etablert 560 barnehager i hele Norge, enten i egen regi eller på oppdrag fra andre. I 2001 ble driftsselskapet FUS etablert, og nå tar altså Sævareid med seg FUS-kjeden inn i PBL.

- Vi har i alle år hatt et godt samarbeid med PBL-organisasjonen. Nå ønsker vi enda tettere samarbeid. Det er et naturlig tidspunkt for oss. Det er full barnehagedekning, og vi ser ikke for oss noen særlig stor økning i egeneide barnehager, kanskje tvert imot, vi må kanskje legge ned noen på grunn av dystre økonomiske rammer. Vi har vår andel av små barnehager og barnehager som går med underskudd, sier hun.

Samarbeid

Sævareid er klar på at innmeldingen av de 180 FUS-barnehagene ikke vil føre til endringer for ansatte, barn eller foreldre i den enkelte barnehage.

- Vi har vår visjon, verdier, utviklingsmetoder og planer som gjelder for FUS-barnehagene. Likevel er det klart vi ser fram til å samarbeide tettere med PBL, og barnehager som er medlemmer av PBL.

Barnehagene kan kalle seg PBL-medlem fra 1. november, men de vil fremdeles ha sitt eget tariffområde.

Fornøyd

Anne Lindboe, administrerende direktør i PBL er godt fornøyd med å få FUS-barnehagene med på laget.

– Det er alltid positivt når vi får nye innmeldinger. Det vitner om at PBL er en viktig organisasjon for alle typer private barnehager. At vi nå får 180 nye medlemsbarnehager på én gang, er ekstra spennende. Nå gleder jeg meg til å bli bedre kjent med både konsernledelsen i FUS, samt ledere, ansatte og barn i flest mulig av disse barnehagene, sier Anne Lindboe til PBL.no

Powered by Labrador CMS