– Vi skal se hele barnet, også deres familier, sier daglig leder Sonja Standal i Holthagen barnehage.

Finalist 4: – Vi skal gi barna gode dager, hver dag

– Vi har en støttende foreldregruppe som forstår viktigheten av å ha nok folk i barnehagen, sier Sonja Standal som leder en av kandidatene til utmerkelsen Årets barnehage.

Publisert Sist oppdatert

«Som nyutdanna og usikker tok de meg imot med åpne armer og turte å satse på meg. De fikk meg til å føle meg trygg i ny rolle og ga meg tro på at jeg var god i jobben. Nye ideer ble alltid tatt godt imot og de var åpne for alle innspill […] Arbeidsmiljøet er unikt og det er trygge voksne som skaper trygge barn og gode vennskap. En unik barnehage som skiller seg ut fra alle andre jeg har vært innom i jobb og praksis.»

Dette har blitt skrevet om Holthagen barnehage i forbindelse med nomineringen til prisen Årets barnehage.

– Vi syntes det var veldig gøy bare å bli nominert, sier daglig leder Sonja Standal.

– Det er veldig mange gode barnehager rundt omkring i landet og vi tenkte at det nok skulle stoppe med nominasjonen. Da jeg senere ble oppringt og fikk vite at vi var en av fem finalister syntes jeg det var kjempestas. De ansatte fortjener virkelig ros for arbeidet de gjør hver dag, spesielt etter to krevende år med pandemi. At foreldene og de som har nominert oss mener at vi har klart å være til stede for barna og har opprettholdt kvaliteten gjennom en utfordrende periode, er vi veldig glade for.

Om prisen:

Målet med prisen Årets barnehage er å løfte frem det gode arbeidet som gjøres i barnehagene.

Foreldre, ansatte og andre med engasjement for barnehagesektoren har blitt invitert til å nominere sine favoritter blant PBLs nesten 2.100 medlemsbarnehager.

Styret i PBL, som er jury for kåringen, har satt følgende kriterier for at kandidatene skal kunne vinne prisen:

  • Et basistilbud med høy kvalitet
  • En klar og tydelig pedagogisk profil
  • En god og tydelig ledelse
  • Tilfredse foreldre
  • Prosjekt(er) som har vært utviklende og nytenkende
  • Et godt arbeidsmiljø i barnehagen
  • Lavt sykefravær over tid
  • Et godt omdømme

I tillegg har leserne stemt på sin favoritt.

– Bedre hverdag for både barn og ansatte

Foreldreeide Holthagen barnehage åpnet sine dører i 1990. I dag går det 60 barn i barnehagen fordelt på to småbarns- og to storbarnsavdelinger.

– Vi ligger midt i et rolig boligfelt på Skedsmokorset i Lillestrøm kommune, med tilgang til skog og flere lekeplasser i nabolaget, forteller Standal.

Nærmiljøet byr på gode muligheter for varierte uteaktiviteter, for eksempel skigåing og aking om vinteren og fotball om sommeren, opplyser den daglige lederen.

Barnehagens ansatte består av syv barnehagelærere, fem fagarbeidere og fire pedagogiske medarbeidere. I tillegg har de to deltidsansatte for å dekke plantid i personalet.

– Da pedagognormen ble styrket og det ble flere pedagoger på huset, ble det også mer plantid og en ekstra belastning på de ansatte som var igjen på avdelingene. Det har gjort at vi har satt inn ekstra personell oppå grunnbemanningen som dekker plantiden. Dette bedrer hverdagen både til de andre ansatte og til barna. Det blir stabilt, trygt og godt, sier den daglige lederen.

– Vi har en støttende foreldregruppe som forstår viktigheten av å ha nok folk i barnehagen. Vi tror vi kommer til å spare penger på dette tiltaket i form av lavere sykefravær blant personalet, legger hun til.

– Brenner for jobben

– Hva er det som gjør dere til en god barnehage?

– Gode og stabile ansatte med høy kompetanse. Ansatte som bryr seg både om barna, jobben og om hverandre. Vi brenner for å levere vårt beste, fordi barna og foreldrene fortjener det, sier Standal.

– Samarbeidet med foreldrene er også veldig godt. Vi har en positiv foreldregruppe som alltid er støttende. Vi er kjempeheldige!

Gode dager

– Hva mener du er barnehagens viktigste oppgave?

– Det er å gi barna gode dager, hver dag. Det skal oppleves trygt, godt og lærerikt å komme til barnehagen. Det skal være gode relasjoner mellom alle ansatte og barn, og barna skal få hjelp og støtte til å utvikle seg til å bli den beste versjonen av seg selv.

– Vi skal se hele barnet, også deres familier. Vi skal tilby et godt kvalifisert personell som kan møte både barn og foreldre på en god måte, sier Standal.

– Hva ønsker du at barna skal ta med seg videre fra barnehagen når de begynner på skolen?

– De skal vite at de er gode nok akkurat som de er.

– De skal ha med seg kompetanse i å møte andre, og være trygge på at det de kan gi til verden er bra.

Finalistene i årets kåring er:

Powered by Labrador CMS