Drammen er landets syvende mest folkerike kommune.
Drammen er landets syvende mest folkerike kommune.

Går for løpende opptak i Drammens barnehager

Nå varsler Høyre at de vil be administrasjonen om å sette i gang arbeidet med en sak til politisk behandling.

Publisert Sist oppdatert

Det melder Drammens Tidende.

Avisen skriver fredag om et par som har flyttet fra Oslo til Konnerud og som ikke får barnehageplass fordi det bare er opptak en gang i året.

Datteren deres fyller ett år i mars, noe som betyr at hun ikke har rett på barnehageplass før i august.

Avisa har tidligere problematisert at folk som flytter til Drammen etter vårens hovedopptak, kan måtte vente helt til året etter, fordi de først da har rett på plass.

Victoria Cavallini Fevik (H), leder for Hovedutvalg for oppvekst og utdanning, har stor forståelse for situasjonen til familiene som DT har omtalt.

– Slike historier viser hvorfor et ordinært opptak ikke er tilstrekkelig for familier som får barn i mange måneder i løpet av året. Vi har gått til valg på å innføre løpende opptak i barnehager, nettopp fordi svært få familier kan gå ulønnet hjemme i permisjon, sier hun til avisa.

Etter høstens kommunevalg overtok Høyre ordførervervet og styringen av Drammen sammen med Frp, KrF og Pensjonistpartiet.

- Å innføre løpende opptak i barnehager er en hjertesak for Høyre og en sak posisjonen kommer til å prioritere. Vi kommer derfor til å be administrasjonen om en sak på dette, så vi får satt i gang arbeidet med én gang, sier Fevik til DT.

Powered by Labrador CMS