I dag starter de forhandlingene igjen: Fra venstre Anne Green Nilsen fra Fagforbundet, Trond Ellefsen fra Delta og Terje Skyvuldstad fra Utdanningsforbundet i forhandlinger med administrerende direktør Anne Lindboe og forhandlingsleder Espen Rokkan fra PBL.

Nå starter de forhandlingene igjen

Etter to dager med forhandlinger i august ble ikke partene enige. Nå setter PBL seg på nytt ved forhandlingsbordet med Fagforbundet, Utdanningsforbundet og Delta.

Publisert

Etter to dager med forhandlinger 28. og 29. august, klarte ikke partene å komme til enighet om lønn, pensjon og øvrige bestemmelser i hoved- og hovedtariffavtalen for PBL-området. 

Forhandlingene var i utgangspunktet berammet til 29. og 30. mai, men ble utsatt til høsten i påvente av at avtalen om ny offentlig pensjon ble avklart

I dag startet forhandlingene for om lag 27.500 ansatte i 1.750 private barnehager, mellom PBL (Private barnehagers landsforbund) og Utdanningsforbundet, Fagforbundet og Delta på nytt igjen. Målet er å bli enige i dag; det er kun satt av en dag til forhandlinger.  

– Vi har hatt konstruktive, men svært krevende forhandlinger med organisasjonene. Vi er enige om at vi trenger mer tid og har derfor avtalt å møtes igjen om to uker, sa PBLs administrerende direktør Anne Lindboe til pbl.no da partene gikk til paause. 

Det har aldri vært streik blant barnehageansatte med tariffavtale gjennom PBL. Men forhandlingene har endt opp hos Riksmeklingsmannen flere ganger, etter at partene ikke har klart å bli enige. Da var pensjon vært det store stridstemaet.  

For to år siden ble det sendt ut streikevarsel til i alt 112 private barnehager, og i alt 1.321 ansatte. 

Powered by Labrador CMS