Best i budsjettklassen. «Oxford jumpsuit» fra Mikk-line. Denne dressen mener testpanelet gir mye for pengene, puster godt, vann- og vindtett, lett og fleksibel, slite-, rive- og vaskebestandig. Kunne ha hatt flere reflekser, tar lang tid å tørke etter vask. Prisen ligger på 700 kroner. 

Her er de beste vinterdressene til barnehagebruk

Nettstedet Best i test ga 21 vinterdresser til en utebarnehage i ett år. Derfra kåret de den beste.

Publisert Sist oppdatert

Etter å ha gjennomgått en rekke tøffe tester i en utebarnehage i ett år, gikk den slitesterke mellomklassedressen «Othello Suit» fra danske Ticket Outdoor (tidligere kalt Ticket to Heaven) av med seieren. Like bak følger Isbjörn of Sweden sin svært populære «Igloo Winter Jumpsuit» (også kjent som «EntrantW»). I budsjettklassen vinner – for andre år på rad – danske Mikkline med sin «Oxford Snowsuit», som testpanelet mener har svært god ytelse i forhold til prisen.

Les hele testen med omfattende produktomtale på best-i-test.nu.

Dressene er gitt karakter basert på ytelse, funksjonalitet, slitestyrke og design i forhold til pris. I vurderingen er det lagt stor vekt på dressenes slitestyrke, altså hvor godt de motstår alle former for slitasje. Dette kan for eksempel være slitasje ved bruk, stikking og riving, vasking og tørking. Hvis man kjøper en kvalitetsdress, mener testpanelet at den skal tåle mye og holde lenge. Det er derfor ikke nok at vinterdressen har høy ytelse når du kjøper den – denne ytelsen skal også vare ved. De tre testvinnerne har alle nå klart seg gjennom to hele vintersesonger i de svært tøffe omgivelsene som en utebarnehage byr på.

De beste vinterdressene koster mellom 1500 og 2000 kroner, men du kan også få gode vinterdresser til under tusenlappen. Disse kan derimot ikke måle seg med kvaliteten på de aller beste dressene, som har en ekstremt høy ytelse.

Alle vinterdressene i testen forventes å være av høy kvalitet, og de fleste var også bra, selv om flere modeller hadde skuffende svakheter. Testen viste at en dyrere utedress ofte har en høyere ytelse enn en billigere modell, men at dette ikke alltid stemmer. Det er også langt fra alltid at en dress som har en høy ytelse i teorien, lever opp til dette i praksis. Man bør altså ikke se seg blind på hvor mange millimeter vannsøyle en dress tåler, eller hvor mange gram vann per kvadratmeter per døgn en dress kan puste ut. Snarere er en parkdress med lavere teoretisk ytelse iblant bedre enn en dress med høyere kvalitet i teorien.

Powered by Labrador CMS