Arild M. Olsen, administrerende direktør i PBL.
Arild M. Olsen, administrerende direktør i PBL.

Tekst og video: PBL-direktør Arild M. Olsen varsler sin avgang

Fredag morgen informerte Arild M. Olsen (63) de ansatte om at hans tid som direktør i PBL går mot slutten.

Publisert Sist oppdatert

– Dette er en spennende og utrolig givende jobb, men også en jobb som krever mye. Derfor må man være sikker på at man har den energien og arbeidskapasiteten som er nødvendig. For meg er det viktig å tre til side i god tid før min kapasitet blir en utfordring, og derfor har jeg tatt denne avgjørelsen nå, sier Olsen til pbl.no.

De ansatte ble informert under et fast ukentlig allmøte fredag morgen. Der opplyste Olsen at han kommer til å lede organisasjonen fram tid en ny administrerende direktør er på plass, uavhengig av hvor lang tid dette arbeidet tar.

– Mens jeg har denne jobben, kommer jeg til å lede PBL som om jeg skulle gjort det i 100 år til. Det er en selvfølge, men samtidig viktig å presisere. Nå er det viktig at styret får den tiden de trenger til å få på plass ny leder, sier Olsen til pbl.no.

Han har også gitt uttrykk for at han, dersom det er ønskelig, fortsetter i PBL, men i en mer tilbaketrukket rolle, når den nye toppsjefen er på plass.

– Jeg har ikke sagt opp, sier Olsen til barnehage.no.

Arild M. Olsen kom inn i barnehagesektoren da han selv hadde behov for barnehageplass og var med på å starte en foreldredrevet barnehage på slutten av 1980-tallet.

I 1993 var han en av initiativtakerne da 72 barnehager gikk sammen og etablerte interesseorganisasjonen PBL. Olsen var styreleder de første årene, før han ble PBLs første heltidsansatte høsten 1997.

Styreleder Eirik Husby sier til pbl.no at Arild M. Olsen har vært – og er – en bauta i PBL og i barnehagesektoren. Han understreker at avgangen ikke kommer etter ønske fra styret, men etter et initiativ fra Arild M. Olsen alene.

– Selv om vi gjerne skulle sett at Arild ledet PBL i mange flere år, forstår og respekterer vi avgjørelsen som han nå har tatt, sier Eirik Husby til pbl.no.

Powered by Labrador CMS