Ordfører Reinert Kverneland (H) på besøk i Årets barnehage. - Ungene synes det er kjekt med ordføreren på besøk, særlig når jeg har på megt kjedet, sier han.
Ordfører Reinert Kverneland (H) på besøk i Årets barnehage. - Ungene synes det er kjekt med ordføreren på besøk, særlig når jeg har på megt kjedet, sier han.

Årets barnehage fikk både ordfører og rådmann på besøk

– Vi har veldig gode barnehager i Time, sier en stolt ordfører Reinert Kverneland (H) etter å ha besøkt Haugland gardsbarnehage, som nylig ble kåret til Årets barnehage.

Publisert

Det var stor jubel da Haugland gardsbarnehage ble kåret til Årets barnehage i PBL tidligere i høst. 

– Jeg burde ha spilt Lotto i dag! Dette var veldig stas, sa en rørt og overrasket Kathrine Haugland da det ble klart hvem som stakk av med seieren. Barnehagelederen hadde med seg barne- og ungdomsarbeider Bente Kristin Solheim og Marit Sikveland, fagarbeider og pedagogisk leder, til Bodø der utmerkelsen ble offentliggjort.

– Skiller seg ut

Nå har både store og små blitt gjort stas på hjemme i barnehagen. Nylig var nemlig både ordfører Reinert Kverneland (H) og rådmann Trygve Apeland på besøk. 

– Jeg synes det er veldig stas å være på besøk i barnehagene våre. Vi har veldig gode barnehager i kommunen, men Haugland skiller seg ut. Både ved at de er en gårdsbarnehage, samt at de er en barnehage som involverer seg blant annet i internasjonale prosjekter, sier ordføreren. 

Kverneland går snart formelt inn i sin tredje periode som ordfører, men det politiske engasjementet strekker seg tilbake til han ble valgt inn i sitt første kommunestyre i 1975. 

– Vi har omtrent halvparten kommunale og private barnehager i kommunen vår, og både store og små. Haugland er blant de små, sier han, og forteller at han allerede i morgen skal foreta den offisielle åpningen av en nybygget, kommunal barnehage. 

– Har det vært en bevisst politikk at det skal være omtrent halvt om halvt? 

– Jeg skal ikke si at det har vært så veldig bevisst, men det er ingen tvil om at vi ønsker et mangfold i barnehagesektoren. Tilbakemeldingene vi får tyder også på at innbyggerne er veldig fornøyd med akkurat det. Foreldrene er veldig fornøyde, sier han. 

Endringer med oljekrisa

Noen år tilbake var Time kommune en av kommunene i landet med høyest befolkningsvekst. Dermed var også behovet for barnehageplasser økende. 

– Vi har hatt en periode med åpning av flere nye barnehager. Men med krisa i oljesektoren har befolkningsutviklingen flatet noe ut. Akkurat nå er vi i en situasjon der vi kanskje må redusere med noen avdelinger, vi har overkapasitet på barnehageplasser. Krisa i økonomien får ringvirkninger også her, vi ligger like utenfor Stavanger, sier Kverneland. 

Han ser likevel ikke mørkt på det, og sier folketallet såvidt har begynt å krype litt oppover igjen nå. 

DERFOR BLE HAUGLAND GARDSBARNEHAGE KÅRET TIL ÅRETS BARNEHAGE

JURYENS BEGRUNNELSE: 

Årets barnehage oppfyller alle kriteriene for å vinne prisen, og de gjør det på en fenomenal måte.

Årets barnehage har et veldig lavt sykefravær – og har hatt det over flere år.

Arets barnehage jobber systematisk og målrettet med å utvikle kvaliteten i barnehagen

Årets barnehage jobber med rammeplanen på en forbilledlig måte gjennom alt de gjør gjennom barnehagedagen.

Årets barnehage har veldig fornøyde foreldre, dokumentert i brukerundersøkelser.

Årets barnehage har også veldig fornøyde ansatte!

Årets barnehage holder ikke til i den kommunen med de beste forutsetningene for å kunne levere kvalitet – men hjemmeværende i en kommune med lave tilskudd, godt under gjennomsnittet i landet.

Årets barnehage er opptatt av bærekraftig utvikling, og bidrar til å ta vare på vår viktige kulturarv.

Årets barnehage har en daglig leder som er opptatt av kompetanseheving, og som har fordypning innen flere pedagogiske metoder.

Årets barnehage jobber med mange spennende prosjekter – deriblant et internasjonalt samarbeid gjennom Erasmus+, som bidrar til å løfte den norske barnehagekvaliteten ut i Europa.

I årets barnehage får barna grunnleggende innføring i husmannspedagogikken. De kjenner godt til at melken ikke kommer rett fra kartongen i butikken, og de vet hvordan man sår og høster poteter.

For barna i Årets barnehage er «Felleskjøpsdressen» vel så mye brukt som parkdress og regntøy. 

– Selv om vi muligens må redusere driften noe, er det jo et luksusproblem. Alt i alt er vi veldig fornøyd med barnehagesektoren i kommunen. Der jobber det veldig mange flinke folk, skryter ordføreren. 

Powered by Labrador CMS