Ledere i kommunale barnehager i Trondheim får nå opptil 15 ekstra fridager.
Ledere i kommunale barnehager i Trondheim får nå opptil 15 ekstra fridager.

Her får barnehagelederne opptil 15 ekstra fridager

Trondheim kommune følger opp overtidsavtalen mellom KS og blant andre Utdanningsforbundet, og gir ekstra fridager til en rekke kommunale ledere.

Publisert

Det skriver Adresseavisen (krever innlogging).

Avtalen mellom KS og partene: LO kommune, Unio, YS kommune og Akademikerne, kom på plass like før jul. Avtalen gjelder for alle ansatte i kommunal eller fylkeskommunal sektor, og den vil derfor gjelde de fleste av medlemmene i skole og barnehage - unntatt de som jobber i Oslo og private skoler og barnehager. Samtidig: Selv om KS og partene godkjente avtalen, er det opp til hver kommune/fylkeskommune om de godkjenner avtalen for sitt område.

I Trondheim følges avtalen nå opp. Ordningen gir blant annet 15 ekstra fridager til ledere for skoler og barnehager, inntil 20 ekstra fridager til fem kommunalsjefer og 20 ekstra fridager til ledere av turnustjenester innen helse, ifølge avisen.

Velger alle å ta ut fridagene i lønn, vil det koste kommunen 9,9 millioner kroner. Dobbel overtidssats, som også var en del av avtalen mellom KS og Utdanningsforbundet, ble innført for kommuneansatte i koronarelatert arbeid i slutten av desember 2021.

– Ledere har stått i en kjempetøff situasjon gjennom pandemien, som skal kompenseres. Det har også tillitsvalgte i kommunen vært opptatt av, sier Trude Kjeldstad, organisasjonsdirektør i Trondheim kommune til Adresseavisen.

På spørsmål om hvilke vurderinger som ligger bak antall ekstra fridager, svarer hun:

– Vi gjør ikke en løpende vurdering av hvor mange fridager lederne skal få, det er avgjort hvor mange fridager de ulike kategoriene av ledere skal ha. Hvem som skal få hvor mange ekstra fridager, er knytta til hvilket merarbeid lederne har hatt over tid.

Powered by Labrador CMS