På starten av dagen møtes alle barn og voksne i en ring for å ønske hver enkelt barnehage velkommen.
På starten av dagen møtes alle barn og voksne i en ring for å ønske hver enkelt barnehage velkommen.

Samlet førskolebarn fra ni barnehager til aktivitetsdag: – Skaper vennskap på tvers av barnehagene

– Mange av barna skal gå på skole sammen og når de får være sammen i en sosial setting med latter og glede, kan nye vennskap etableres, sier styrer Mona Nygård Johansen i Læringsverkstedet Margaretalia barnehage.

Publisert

En solskinnsdag i forrige uke hadde nærmere 100 femåringer fra ni private barnehager i Lørenskog møtt opp ved «Bingen» for å leke og være sammen.

– Vi pleier å møtes i en ring hvor vi ønsker velkommen til hver enkelt barnehage. Når dagen er over, møtes vi igjen for å takke hver barnehage. Dette er en magisk opplevelse og noe både liten og stor setter stor pris på. Du kan si det er høstens høydepunkt! sier styrer Mona Nygård Johansen i Læringsverkstedet Margaretalia Barnehage.

Blir kjent på tvers av barnehagene

I år var det satt opp fire poster rundt omkring på området. Det var taulek, trolldans i skogen, forskjellige aktiviteter i ballbingen og natursti.

– Barna får oppleve bevegelsesglede og mestring. Og de blir kjent med andre barn og kan etablere nye vennskap på tvers av barnehagene, sier Nygård Johansen.

– Mange av barna skal gå på skole sammen og når de får være sammen i en sosial setting med latter og glede, kan nye vennskap etableres, sier styreren.

Barna hadde med seg matpakke og det var fruktservering ved hver post. Til dessert ble det laget sveler på takke til både liten og stor.

Ti år gammel tradisjon

Styrerne stekte sveler til både liten og stor.
Styrerne stekte sveler til både liten og stor.

Dette var tiende året på rad at førskolebarn fra de private barnehagene i Lørenskog møttes til aktivitetsdag.

– Vi har dette arrangementet hvert år i uke 39. I løpet av disse ti årene har vi kun utsatt aktivitetsdagen én gang. Da åpnet himmelen seg så vi utsatte det til uken etter, sier Nygård Johansen.

Hun forteller at det er barnehagestyrerne som planlegger og arrangerer aktivitetsdagen.

– Vi møtes en stund før barna og personalet kommer for å gjøre alt klart til de ulike aktivitetene, og ikke minst; begynner å steke sveler. Det tar sin tid, men er utrolig gøy! sier styreren.

– Når barna kommer tilbake til barnehagene sine får de hvert sitt diplom, og da blir de så stolte! forteller Nygård Johansen, som er veldig fornøyd med årets arrangement.

Powered by Labrador CMS