Berit Fulsaas er avdelingsleder i Statped og prosjektleder for tjenesten Spør oss.
Berit Fulsaas er avdelingsleder i Statped og prosjektleder for tjenesten Spør oss.

Har du spesialpedagogiske spørsmål? – Håper flere barnehagelærere tar kontakt

Statpeds nye tjeneste «Spør oss» skal gjøre det lettere å få raske svar på spesialpedagogiske spørsmål. – Vi håper flere barnehagelærere benytter seg av muligheten, sier Berit Fulsaas i Statped.

Publisert

«Spør oss»-tjenesten innebærer at raske svar på spesialpedagogiske spørsmål bare er noen tastetrykk unna i form av telefon, chat eller epost.

– Et viktig mål med tjenesten er å gjøre Statped og vår spisskompetanse tilgjengelig for flere, litt tidligere. Vi skal svare raskt og meningsfullt når brukerne trenger oss, og veilede et sted videre i prosessen, sier Berit Fulsaas, avdelingsleder i Statped og prosjektleder for tjenesten.

Statped er den statlige spesialpedagogiske tjenesten for kommuner og fylkeskommuner. I tillegg til samarbeid med PPT, tilbyr Statped også kompetanseheving til barnehager og skoler, samt bistand i enkeltsaker.

– Vi kan gi veiledning om blant annet tilrettelegging, læringsressurser eller ulike metoder for inkludering, sier Fulsaas.

FAKTA OM «SPØR OSS»

  • Tjenesten ble lansert som en pilot i mai 2019
  • Målet er at Statped lettere kan kontaktes og gi raskere svar
  • Alle kan benytte seg av tjenesten

Spør oss er tilgjengelig per:

  • Telefon: 22 90 28 88, mandag til fredag fra 08.00 til 15.30
  • Chat via statped.no, mandag til fredag fra 08.00 til 15.30
  • Epost: [email protected]

Les mer på tjenestens nettsider.

Spør oss-tjenesten ble først lansert for en prøveperiode i vår. Etter en vellykket oppstart, forlenges tjenesten i første omgang ut 2019. Så langt har de fleste henvendelsene kommet fra pedagogisk psykologisk tjeneste (PPT) og foreldre.

– Men tjenesten er åpen for alle som har spørsmål innen området spesialpedagogisk opplæring og inkludering, så vi håper flere barnehagelærere også kontakter oss, sier Fulsaas.

Prosjektlederen understreker at PPT i kommunen er den nærmeste kontakten for barnehageansatte. Det er likevel mulig å ta kontakt med Statped direkte dersom man har spørsmål innen Statpeds fagområder og spisskompetanse.

– Rådgivere fra ulike fagområder i Statped sitter klare til å ta imot henvendelsene som kommer inn, og saker kan drøftes anonymt. Dersom det er behov for mer informasjon enn vi kan gi, vet vi hvem som kan kontaktes i eller utenfor Statped, sier Fulsaas.

Powered by Labrador CMS