Frida (5) tok risikoleken til nye høyder – måtte ha hjelp til å komme seg ned 

I Trondheim-bydelen Heimdal var fem år gamle Frida på fadderdag på Hårstad skole. Der skal hun nemlig begynne til høsten.

Publisert

 Den tøffe barnehagejenta er glad i å klatre, men denne dagen kom hun høyere enn planlagt og kom seg ikke ned igjen. Anslaget fra brannvesenet er at hun hadde klart å klatre rundt 25 meter opp i treet.

«Hun var helt rolig og ropte ned til oss at hun hadde full kontroll og holdt seg godt fast. Hun fortalte også stolt at hun kunne se pappa sitt hus fra tretoppen», skriver politiet på Heimdal, Melhus og Klæbu på Facebook.

Men siden hun ikke kom seg ned, måtte brannvesenet bistå.

– Hun er veldig glad i å klatre, det har hun vært hele tiden. Jeg har selv vært på noen redningsaksjoner, sier Fridas mamma til Adresseavisen (for abonnenter).

Skolen hadde sendt en voksen halvveis opp i treet for å fortelle jenta hva som skulle skje. Og da brannvesenet kom opp til jenta, hadde femåringen en klar beskjed til sin redningsmann:

 – Jeg er klatremester, men jeg har litt høydeskrekk.

Vel nede fikk hun overlevert brannbamsen Bjørnis, og var storfornøyd, melder politiet på Facebook.

Stein Yttereng er innsatsleder i brannvesenet. Han håper ikke at denne episoden fører til at foreldre blir skremt fra å la barna klatre.

– En slik episode må ikke sette en stopper fra at barna får leke i trær. Det er jo bare helt suverent så lenge det er kontrollerte former. Jeg synes nesten vi er for sjelden ute og henter barn som har klatret for høyt. Nå sitter for mange barn inne og ser i en skjerm, sier han til Adresseavisen.

Powered by Labrador CMS