Enkelte barnehager i Moss skiller seg ut med et sykefravær på nær 30 prosent.
Enkelte barnehager i Moss skiller seg ut med et sykefravær på nær 30 prosent.

Sykefraværet snitter på 19,4 prosent: – Selvfølgelig er jeg bekymret

Moss kommune har satt en grense for hva som er akseptabelt nivå. De fleste barnehagene ligger høyt over.

Publisert

– Selvfølgelig er jeg bekymret for det høye sykefraværet, både med tanke på arbeidsmiljøkonsekvenser og tilbudet til barna. Vi synes det er alvorlig.

Det sier enhetsleder for barnehage i Moss kommune, Ellen Pedersen, til Moss Avis (krever innlogging).

Kommunens tall viser at sykefraværet i barnehagene lå på 19,4 prosent i snitt for årets fire første måneder. I hele fjor var tilsvarende tall på 16,42.

Enkelte av barnehagene skiller seg ut med fravær på nær 30 prosent. Kun én har lavere fravær enn grensen på 11 prosent, som kommunen har satt for hva som er akseptabelt nivå i barnehagene.

Dersom sykefraværet er høyere enn dette, skal det iverksettes målrettede tiltak på de arbeidsplassene det gjelder. Til lokalavisa forklarer Pedersen at det er iverksatt tiltak i flere barnehager i løpet av vinteren og våren.

Hun sier også at det er mange forskjellige årsaker til at folk er syke.

Moss har 22 private og 13 kommunale barnehager.

Øystein Brogård, lokallagsleder i PBL (Private Barnehagers Landsforbund) har ikke total oversikt over fraværet i de private barnehagene i Moss, men opplever at sykefraværet er høyere enn normalt også her – selv om private barnehager generelt har lavere sykefravær enn kommunale.

– Jeg opplever at ettervirkningene av korona merkes godt i barnehagene, både hos barn og personale som er mer syke enn normalt. Nå får man alt som man har blitt spart for i to år, sier han til Moss Avis.

Ved utgangen av fjoråret, lå det legemeldte sykefraværet på 8,8 prosent i private barnehager i Moss, og på 13,9 prosent i kommunale barnehager, ifølge SSB-tall.

Powered by Labrador CMS