Vanja Cecilie Aspenes skapte stort engasjement i mars.
Vanja Cecilie Aspenes skapte stort engasjement i mars.

Vanjas bønn til foreldre ble mest lest i mars

«Kjære foreldre: Nei, vi sender ikke barn hjem fordi vi ikke klarer å ta vare på barnet ditt», skrev Vanja Cecilie Aspenes – og skapte et stort engasjement.

Publisert

Kronikker og andre debattinnlegg fra engasjerte lesere stikker av med nesten alle plassene på Topp 10-lista til barnehage.no for mars 2018.

246.000 brukere åpnet én eller flere artikler på siden i løpet av måneden.

1. Debattinnlegget «En bønn til foreldre: Ikke bli sure når vi ringer» havnet helt på topp. Innlegget om foreldre som reagerer med misnøye når barnehagen ringer for å be dem hente hjem et sykt barn må ha truffet en nerve der ute. På barnehage.no var det mer enn 70.000 lesere som fikk med seg innlegget til Vanja Cecilie Aspenes. Det store engasjementet som innlegget skapte på Facebook-siden til barnehage.no, resulterte i at blant andre TV2 og NRK fanget opp budskapet til Vanja Cecilie Aspenes.

Har du ikke lest debattinnlegget, finner du det her.

2. Vi har en overgang til skolen som kan ta livsgnisten fra barn

Dette sa lærer og foredragsholder Håvard Tjora under konferansen «Har du bare lekt i dag?» i regi av Dronning Mauds Minne Høgskole for barnehagelærerutdanning i juni i fjor. Artikkelen som barnehage.no skrev derfra fikk ny aktualitet etter at flere partier på Stortinget har bedt om en evaluering av 6-årsreformen.

3. De er like viktige som oss pedagoger

"Det er mye snakk om oss pedagoger. Viktig at det er nok av oss. Og jeg er helt enig. Nok pedagoger i barnehagene er avgjørende for barna. Men i disse tider synes jeg det er viktig å løfte alle fagarbeidere, assistenter og vikarer," skrev pedagogisk leder Marianne Haugeby i Borgen barnehage.

Innlegget, opprinnelig postet på barnehagenett.no, høstet mange godord og fikk mange lesere.

4. Jeg søker jobben som styrer i Løvebakken barnehage

Da Sylvi Listhaug etter mye kritikk for et Facebook-innlegg gikk av som justisminister, ga hun på en pressekonferanse uttrykk for at «det politiske Norge har utviklet seg til en barnehage.»

Mange som jobber i barnehage satte liten pris på denne assosiasjonen. Barnehagelærer Jonas Smebye Wiksén valgte med glimt i øyet å søke stillingen som styrer i «Løvebakken barnehage».

"Med meg som styrer vil Løvebakken barnehage få en storsatsning på sosial kompetanse," skrev han.

5. Noen applauderer meg fordi jeg som mann velger dette yrket, og at det er bra - fordi vi trenger noe annet enn «de tantene»

«Jeg har tre ting jeg ønsker å si», skrev Student Nicolai Paul Celdran-Johannessen rett før påske. Og problematiserte blant annet forestillingen om hva en mann i barnehage skal være.

6. Jeg er "bare" fagarbeider, men nå vil jeg si noe

– I praksis vil flere pedagoger inn, ikke bety flere hender, fang, ører og øyne inn i barnehagen. Det vil bety færre. Det vil bety at en pedagogisk medarbeider mister jobben sin, skrev barne- og ungdomsarbeider Anne-Berit Melkevik da hun i november gikk inn i debatten om bemanning i barnehagene. Vi repostet innlegget på Facebook en helg i mars, og budskapet var aktuelt da også.

7. "Mener Sylvi og Erna at barnehager er synonymt med kaos og vanstyre?"

Pedagogisk leder Tom A. Myhre var en av mange som reagerte på Sylvi Listhaugs barnehage-formulering om morgenen 20. mars. Allerede før lunsj hadde han formulert et krasst svar og sendt det til barnehage.no.

8. «Det som klassifiseres som feber gjelder ikke for mitt barn. Jeg kommer ikke og henter barnet»

Etter at Vanja Cecilie Aspenes skapte debatt med sitt innlegg om foreldre som uttrykker misnøye med å måtte hente et sykt barn i barnehagen, ønsket barnehage.no å undersøke saken litt nærmere. Vi spurte eiere og styrere i enkeltstående private barnehager om dette er et problem de kjenner igjen. Svaret var at en av fem opplever denne typen svar ofte eller svært ofte.

9. Takk for at dere ringer!

"La barna være syke. La barna bli friske. La barna få ro. Jobben kan vente," skrev Ronja Vinneng i sitt svar på Vanja Cecilie Aspenes sitt mye omtalte innlegg.

10. Endelig en bemanningsnorm for barnehager, men hvorfor jubler vi ikke?

Barnehagelærer Anniken Myrnes er en av dem som har engasjert seg sterkt i kampanjen #uforsvarlig. I denne kronikken rettet hun oppmerksomheten på hvor stor utvikling barnehagene har hatt i løpet av mer enn 40 år – uten at bemanningen er blitt høyere.

Powered by Labrador CMS