Styrer Raymond W. Tiochta i Huser Gårdsbarnehage er opptatt av å gi familiene litt ekstra. Han mener det ikke går ut over det pedagogiske tilbudet og nærværet med barna. Foto: Huser Gårdsbarnehage

Historien om barnehage som kjøper og vasker yttertøy til alle barna ble mest lest i oktober

Ekstraservice til familier på Hvaler. Rådyrjakt i Hedmark. Brev fra Slottet - og takk fra fornøyde foreldre. Det er noe av det som engasjerte nærmere 180.000 lesere av barnehage.no i oktober. Her er forrige måneds ti på topp:

Publisert

1. Her sørger barnehagen for rent yttertøy og vogner til alle

Foreldre med barn i Huser Gårdsbarnehage på Hvaler i Østfold har i mange år kunnet benytte seg av flere ekstratjenester som de fleste andre småbarnsforeldre ikke får:

  • Barnehagen holder barna med fleeceklær – som også blir vasket i barnehagen.
  • Barnehagen holder barna med regntøy og utedresser – som også blir vasket i barnehagen.
  • Barnehagen har egne vogner med vognposer til barna som skal sove i løpet av barnehagedagen.

Disse tingene betaler ikke foreldrene noe ekstra for.

- Vi vil ha et godt pedagogisk tilbud for barna, men også strekke oss litt lengre for å gjøre hverdagen litt bedre for foreldrene, sier styrer Raymond W. Tiochta.

  • Les hele artikkelen her!

2. Tar barna med på jakt: – En naturlig del av friluftslivet i området vi holder til

Barna i Eidskog var på trygg avstand da det smalt, men fikk følge med på den spennende jakten.

I oktober var en gruppe barn fra Eidskog naturbarnehage med på rådyrjakt. For første gang fikk barna oppleve at jaktlaget felte en råbukk.

– Dette var aller første gang vi fikk et dyr på jakt. Barna var veldig nysgjerrige og ville følge med på alt arbeidet som skjedde i etterkant med bearbeidingen av dyreskrotten, sier styrer Toini Johnsen til barnehage.no.

Lars Zachariassen hengte opp lapper til de ansatte i barnehagen.
  • Les hele artikkelen her!

3. I dag har jeg hengt opp lapper på hyllene til de ansatte. Det burde jeg gjort hver dag

"Tenk å bli tatt i mot med et smil, med interesse, med et åpent fang – hver dag. Tenk hvor heldige de er!", skrev pappa Lars Zachariassen. Her er hans takk til de ansatte i barnehagen.

  • Les hele artikkelen her!

4. Tusen takk!

En annen forelder som i oktober følte for å sende en takk til barnehagen sin skrev blant annet:

"Tusen takk for at dere lar ham gå amok i bøtta med sølevann som ligger ute, selv om det innebærer et ekstra klesskift og en klut for å få bort søla i ansikt og på hender.

Warsame, Aurora og Anisa fra Christiania barnehave Bjørndal holder stolt fram svarbrevet fra Slottet, der det går fram at det på slottet ikke finnes noen bestemte regler om hva det er lov å snakke om ved matbordet. Foto: Christiania barnehave

Tusen takk for at ikke min sønn alltid blir prioritert på aktiviteter han liker, selv om han viser (stor) entusiasme når han holder på med dem. Det kan jo være flere ting han liker.

Tusen takk for at dere allerede nå lærer ham å vente på tur (ja, han er enebarn), som lar ham få høre kjente og ukjente sanger sunget av dere."

  • Les hele artikkelen her!

5. Spurte kongen om det er greit å snakke om bæsj og kjærester ved matbordet – og fikk svar!

Hvis det er noen som vet hva som egentlig lov å snakke om når man sitter og spiser, må det være kongen. Det tenkte barna i Christiania barnehave AS – og skrev brev til Slottet.

Pedagogisk leder Jeannette Dahl er stolt over at barnehagen fikk svar – og imponert over klokskapen i svaret fra Slottet.

  • Les hele artikkelen her!

6. Hva er «riktig» oppførsel?

- Tiltakene flere barnehager og skoler bruker mot «uønsket» oppførsel kan være skadelige, skrev barne- og ungdomspsykiater Kjersti Brænne og psykologspesialist  Katrine Heim Gjesvik - og satte dermed i gang en debatt om blant annet De Utrolige Årene (DUÅ) og PALS.

  • Les hele artikkelen her!

7. Reagerer på at barna lærer sanger om å utnytte dyrene: Skrev ny tekst til «Kua mi, jeg takker deg»

"Jeg lenge frustrert meg over sangen «kua mi, jeg takker deg». Har jobbet 8 år i barnehage og denne sangen klarer jeg ikke synge", skrev en barnehageansatt veganer på Facebook.

Saken skapte masse engasjement i flere medier etter at NRK først skrev om saken.

  • Les hele artikkelen her!
Helsesøstrene Siri Andersen og Siv Engelin har fått fast kontortid i barnehager. De håper at det som nå er et prosjekt blir en fast ordning i alle barnehagene i Verdal.

8. Jogger fant to 3-åringer som var savnet fra barnehagen – nå vil foreldrene takke ham

Politiet satte i gang leteaksjon med hunder etter at to 3-åringer forsvant fra resten av gruppa på leirplassen ved Langsetløkka på Kjelsås i Oslo.

De to barna ble funnet i god behold etter cirka en time, anslagsvis 450 meter fra leirplassen.

Foreldrene til guttene prøvde i ettertid å komme i kontakt med en jogger som hadde bidratt til at saken fikk en lykkelig slutt.

  • Les hele artikkelen her!

9. Forventninger til levering og henting i barnehagen

"Lykken er å hente sitt eget barn i barnehagen. Hvordan oppleves de få, men så verdifulle minuttene? Hvordan bruker vi denne tiden?", spør Torill Anita T. Skailand i Helleland FUS barnehage i et blogginnlegg.

  • Les hele artikkelen her!

10. Helsesøstre får kontortid i barnehager – skal gi tidlig innsats i praksis

Denne høsten har tre barnehager i Verdal fått inn helsesøster i ti prosent stilling.

- Det er mye bedre med forebygging enn behandling, sier Siv Engelin, som etter 23 år som helsesøster endelig fått oppfylt drømmen sin.

  • Les hele artikkelen her!
Powered by Labrador CMS