Lykkelig slutt på forsvinningsdrama i barnehage

Tirsdag ettermiddag forsvant en toåring fra en barnehage i Fredrikstad, skriver Moss Avis

Foreldrene til den savnede guttungen var ute og lette i uteområdet på barnehagen sammen med politiet da han ble funnet - i et materialskap i barnehagen.

Toåringen ble borte tidligere på ettermiddagen – og det førte til en leteaksjon der politi, brann og redningshelikopter rykket ut. 

Det var da gutten, som snart fyller tre år, skulle hentes i barnehagen at det ble oppdaget at han var forsvunnet. Barnehagen har prosedyrer og protokoller for hva de skal gjøre i blant annet slike situasjoner.

– Det første man gjorde var å søke gjennom barnehagen og uteområdet, og ringe meg. Da letingen var resultatløs ble politiet varslet, forteller styrer Valentin Blix Eliassen i Leie barnehage til avisen.

Så fort politiet var på stedet tok de over letingen, sammen med de ansatte. Noen måtte ta seg av foreldrene som kom for å hente sine barn og informere om hva som hadde skjedd, og hvorfor det var så stort oppbud av politi utenfor.

– Det er alle barnehageansattes mareritt når ett av barna blir borte. Man teller og teller – ser etter og ser etter gjennom hele dagen. Det er noe av det verste som kan skje. Vi delte oss og lette systematisk sammen med politiet. Ansatte som var gått hjem for dagen kom tilbake på jobb, forteller styreren.

Blix Eliassen mener gutten har klart å komme seg inn i skapet på egen hånd, og har sovnet der – helt uvitende om det store oppbudet av politi og brannvesen samt bekymrede naboer som på eget initiativ var ute og lette i nabolaget.

Powered by Labrador CMS