Unio og Spekter er enige om en ny tariffavtale for ansatte i Norlandia.
Unio og Spekter er enige om en ny tariffavtale for ansatte i Norlandia.

Ingen streik i Norlandia-barnehagene

Det blir ikke streik i barnehager, sykehjem eller pasienthotell etter at partene i Norlandia-meklingen i dag tidlig ble enige.

Publisert Sist oppdatert

Like etter klokken ni tirsdags morgen ble det enighet i meklingen mellom Unio og Spekter om avtaler for tre ulike områder i Norlandia. Det gjelder områdene eldreomsorg, barnehager og pasienthotell.

– Dette var en utrolig vanskelig mekling, der det lenge så mørkt ut, sier Unios forhandlingsleder Eli Gunhild By i en pressemelding.

– Jeg er tilfreds med at meklingen med LO, Unio, YS og Lederne førte fram, slik at vi unngikk en streik som kunne ha gitt store konsekvenser for Norlandia og deres brukere av barnehager, sykehjem og pasienthotell, sier administrerende direktør Anne-Kari Bratten i Spekter.

Tariffavtalen som nå er opprettet er på linje med den som gjelder for PBL-området, med samme lønnssystem.

Barnehagelærerne har beholdt sin ubundne tid, og ansatte med ytelsesbasert pensjon får beholde denne. Det er også sikret en overgangsordning for de som ikke er omfattet av ytelsesbasert pensjon.

– Vi er fornøyd med at vi kom til en løsning og unngikk streik i barnehagene. For Utdanningsforbundet var det svært viktig at de som hadde ytelsesordning i PBL fikk beholde denne, sier nestleder Terje Skyvulstad i Utdanningsforbundet.

Powered by Labrador CMS