Høyre-leder Erna Solberg ønsker blant annet å skifte ut byrådsleder Raymond Johansen (Ap) i Oslo.
Høyre-leder Erna Solberg ønsker blant annet å skifte ut byrådsleder Raymond Johansen (Ap) i Oslo.

Erna flagger barnehager høyt, og snakker om å vinne tilbake Oslo

– Målet er å doble antallet ordførere, fra 35 til 70, sier Erna Solberg, i det hun letter på sløret til VG om hva som blir Høyres prioriteringer i valgkampen foran kommune- og fylkestingsvalget i 2023.

Publisert

Blant Høyre-lederens fem prioriterte saker, er «en trygg oppvekst».

– Gode barnehager, skole med kunnskap og mestring, og et trygt og godt lokalmiljø er forutsetninger for dette. Vi skal stille opp for de familiene som trenger litt ekstra hjelp til å mestre familielivet, og alltid prioritere barnas beste. For Høyre er det viktigste at barnehagen er trygg og god, ikke hvem som driver den, sier hun til VG.

Ambisjonen foran neste års kommunevalg er å ta tilbake ledelsen av store byer som Trondheim, Bergen, Stavanger, Kristiansand og Oslo – som alle nå har Arbeiderpartiets folk i den politiske toppledelsen.

Hun sier at avprivatiseringen av spesielt barnehager, ligger an til å bli en viktig sak for Oslo-Høyre.

– De har brukt millionbeløp på å overta private barnehager i Oslo. De pengene kunne i stedet vært brukt på eldre og bedre integrering. Som i eldreomsorgen er valgfrihet viktig og jeg mener vi bør ha private alternativer, selv om de fleste vil være offentlig drevet. Konkurranse bidrar til innovasjon, og nyskaping; til andre måter å gjøre ting på, sier Solberg til VG.

Avisa skriver at byrådsleder Raymond Johansen har fått se Høyre-lederens uttalelser, men at han ikke har noen kommentar til dem.

Powered by Labrador CMS